Yandex Metrica

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye!

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye!

ABD ordusu İran saldırılarını bahane ederek terör örgütü PKK/YPG'yi güçlendirmeye devam ediyor. Amerikan Deniz Hava Komutanlığı'nın (NAVAIR) CENTCOM için acil olarak talep ettiği 'EAGLS' adlı hava savunma sistemi, dron ve SİHA'ları vurmak için özel olarak geliştirildi. Zırhlı araç üzerine monte edilen lazer güdümlü roketler, kara hedeflerine karşı da kullanılabiliyor.

Savunma

30.04.2024, 04:21

Ortadoğu'da 'Büyük İsrail' hedefi doğrultusunda hareket eden Amerikan ordusu, İran saldırıları bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG'yi teçhiz etmeyi sürdürüyor.

Türkiye'nin güney sınırlarında İsrail güdümlü 'teröristan' projesi için çalışan PKK'lılar yakında son derece etkili bir hava savunma sistemine kavuşacak. 

Pentagon, Suriye ve Irak'taki müttefiklerini 'İran saldırılarına karşı koruma' gerekçesiyle bölgeye anti-dron ve anti-İHA sistemi EAGLS gönderecek. MSI şirketince tasarlanan silah kulesi, zırhlı personel taşıyıcının yahut herhangi bir arazi aracının üzerine monte edilebiliyor. 

Kanadalı Wescam firmasının gelişmiş elektro-optik kamerasıyla hedef takibi yapan sistem, lazer işaretlemenin ardından hava hedeflerine kısa aralıklarla 4 adet APKWS-II güdümlü roketi ateşliyor.

Dron ve SİHA'ları düşürmek için özel olarak tasarlanmış silah, modüler yapısı sayesinde asimetrik bir tehdit unsuru olarak öne çıkıyor. Aracın üzerinde aynı zamanda 360 derecede sürekli taramaya imkan veren 4 adet radar bulunuyor.

EAGLS Anti-İHA sistemi
 

F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin aldı F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin... Haberi Görüntüle

UKRAYNA'DA VAMPIRE, SURİYE'DE EAGLS

Amerikan Deniz Hava Sistemleri Komutanlığı (NAVAIR), 12 Nisan'da MSI Savunma şirketine 5 adet EAGLS entegreli zırhlı araç siparişi verdi. 

EAGLS, Ukrayna ordusunun şu anda cephede kullandığı L3 Harris yapımı VAMPIRE sistemine çok benziyor.

PKK/YPG'ye tahsis edilecek EAGLS, tıpkı VAMPIRE sisteminde olduğu gibi 70mm'lik lazer güdümlü roketler kullanıyor. Her iki sistemde kullanılan APKWS-II roketi 12 kilometre menzilde her türlü hava hedefini vurabiliyor. 

Roket aynı zamanda kara hedeflerine karşı da kullanılabiliyor. Termal ve kızılötesi görüş, optik zoom, kızılötesi işaretleme gibi gelişmiş özellikler barındıran elektro-optik kameranın lazer hedefleme yapmasının ardından bu roketler, kara araçlarının imhasında kullanılıyor. 

13 milyar dolarlık Kıyamet Günü anlaşması: SAOC nükleer uçakları ABD'nin eline geçecek 13 milyar dolarlık Kıyamet Günü anlaşması: SAOC nükleer uçakları ABD'nin... Haberi Görüntüle

UYGUN MALİYETLİ ANTİ-İHA ROKETİ

EAGLS ve VAMPIRE sistemlerinde kullanılan APKWS güdümlü roketi, hava hedeflerini uygun maliyetle vurmak için geliştirildi. Tanesi 1,5 milyon doları bulan Patriot füzesine kıyasla APKWS mühimmatının her biri yaklaşık 27 bin dolara mâl oluyor.

Bu silah, PKK/YPG'yi destekleyen Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını düşürme hedefiyle tercih ettiği 'ekonomik' bir çözüm olarak öne çıkıyor.

EAGLS Anti-İHA sistemi

NAVAIR tarafından EAGLS siparişi gerekçesinde şöyle deniliyor: "Bu sözleşme, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) sorumluluk alanında ortaya çıkan ve kalıcı olarak görünen insansız hava aracı tehditlerine acil yanıt verme ihtiyacı için imzalanmıştır."

Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Haberi Görüntüle

CENTCOM'UN ACELESİ VAR: DERHAL GÖNDERİN

ABD ordusu, 'acil ihtiyaç' kapsamında birtakım silah tedariğini ihaleye çıkmadan sağlayabiliyor. Ancak bu durumlarda sözleşmenin neden yapıldığına ilişkin gerekçe açıklanması gerekiyor. 

Sistemlerin CENTCOM için derhal bölgeye gönderilmesini isteyen NAVAIR, "Eğer tedarik derhal yapılmazsa ABD kuvvetleri, harekât alanında gerekli olan kritik anti-İHA sistemlerine sahip olamayacak" ifadesini kullanıyor. 

Suriye'nin 3'te 1'ini işgal eden Amerikan ordusunun PKK/YPG'ye sağlayacağı EAGLS hava savunma kulesi büyük bir ihtimalle Humwee zırhlı araçlarına monteli şekilde teslim edilecek.

MSI tasarımı 4'lü lançerden fırlatılan APKWS-II roketi, iddiaya göre seyir füzelerinin imhasında da kullanılabiliyor. 

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

SİHA'LAR AMERİKAN DESTEKLİ TERÖRİSTLERİN BAŞ BELASI

Bayraktar TB2, ANKA, AKINCI ve AKSUNGUR gibi silahlı insansız hava araçları, Amerikan destekli terör örgütlerine yıllardır kan kusturuyor.

Irak kuzeyinde bitme noktasına gelen örgüt, çok yakında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Bağdat güçlerinin ortak operasyonlarıyla bölgeden tamamen temizlenecek. 

Ne var ki PKK/YPG, Suriye kuzey ve kuzeydoğusundaki işgal bölgelerinde varlığını sürdürmeye devam ediyor. ABD özel kuvvetleri desteğiyle eğitim faaliyetlerini sürdüren PKK/YPG'nin toplamda 70 bine yakın terörist sayısına ulaştığı ileri sürülüyor. 

5 Ekim 2023 günü Ürdün'deki üsten havalanan bir Amerikan F-16'sı, Suriye kuzeyinde PKK/YPG'li teröristleri izleyen TUSAŞ yapımı ANKA-S'yi vurarak düşürmüştü. ABD ordusu Türk SİHA'larına saldırılar için önümüzdeki dönemde vekil örgüt PKK'yı kullanacak.

KAYNAK: TRHABER

 

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Loading