Yandex Metrica

Paris Airshow'a Türk damgası! Gökbey'in abisi dünyayı kendine hayran bıraktı

Paris Airshow'a Türk damgası! Gökbey'in abisi dünyayı kendine hayran bıraktı

Fransa'da Paris Airshow fuarında görücüye çıkan Gökbey'in abisi T925 Genel Maksat Helikopteri dünyayı kendine hayran bıraktı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Türkiye'nin göğsünü kabartmaya devam ediyor.

Savunma

13.03.2024, 10:45

TUSAŞ, dünyanın en önemli havacılık sanayi buluşmalarından Paris Airshow'da helikopter, uçak ve insansız hava araçlarından oluşan geniş bir ürün yelpazesiyle yerini aldı. Şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı T925 Genel Maksat Helikopteri ilk kez fuarda tanıtıldı.

Mehmet Demiroğlu yeni tip KAAN'ın ilk uçuş tarihini açıkladı, GÖKBEY'den 500 adet üretme sözü verdi Mehmet Demiroğlu yeni tip KAAN'ın ilk uçuş tarihini açıkladı, GÖKBEY'den... Haberi Görüntüle

"TCG ANADOLU'YA İNEBİLİYOR"

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, GÖKBEY helikopterinin "genel maksat" sınıfındaki ilk özgün ürünleri olduğunu, yeni sergilenen ürünü de "Genel Maksat-2" helikopteri olarak nitelendirdiklerini söyledi. Kotil, "T925 Genel Maksat Helikopteri 20 kişi alabiliyor. Deniz Kuvvetleri askerini sahile 18 kişi olarak çıkarıyor. Dolayısıyla GÖKBEY'den daha büyük bir helikoptere ihtiyacı var. Onun için helikopteri tasarlarken Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacını göz önüne aldık. Bu helikopterimiz uçak gemimiz TCG ANADOLU'ya inebiliyor, palleri katlanıyor." dedi.

Kıbrıs'a bu kez AKINCI ile geldik: Rumlara karşı göstere göstere... Kıbrıs'a bu kez AKINCI ile geldik: Rumlara karşı göstere göstere... Haberi Görüntüle

"2025'TE ATAK-2 DEVREYE GİRİYOR"

Sözlerine devam eden Kotil, "Savunma Sanayii Başkanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü için bir kontrat imzaladık. Bundan 8 tane yapıyoruz. 4 ton su taşıyor. Dolayısıyla orman yangınlarına karşı 2026'da devreye girecek. 2025'te ATAK-2'miz devreye giriyor. Kara Kuvvetlerine 3 tane ATAK-2 teslim edeceğiz. Bu bir yıl sonradan gelecek. Genel Maksat-2 helikopteri, ATAK-2'nin helikopterinin güç sistemini kullanıyor. Motoru Ukrayna'dan geliyor, aynı motoru kullanıyor, transmisyonları, palleri, kumandaları olduğu gibi oradan alıyor. Onun için ATAK-2'nin bir yıl arkasından geliyor." ifadelerini kullandı.

VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi teslimata başlıyor VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi... Haberi Görüntüle

"YELPAZEYİ TAMAMLAYACAĞIZ"

Temel Kotil, "GÖKBEY helikopterinin aviyoniklerini ASELSAN yapmıştı, o aviyonikleri bu helikoptere yerleştiriyoruz. Henüz bir ismi yok, uçunca Cumhurbaşkanımız verecek inşallah. Tüm helikopterlerimizle bir yelpaze oluşturmuş oluyoruz. Herhangi bir ülkenin, herhangi bir kuvvetin helikopter ihtiyacını giderebiliyoruz. Bu yüzden yeni helikopterimizin önemi çok yüksek. Bunu da bitirince yelpazeyi tamamlayacağız. Elimizde iki Atak helikopteri, iki genel maksat helikopteri olacak. Kara, hava, deniz kuvvetlerinin, jandarmanın, polisin bütün ihtiyacını gideren, sivil ihtiyacı karşılayan, bunun yanında herhangi bir ülkenin ihtiyacını giderir hale geleceğiz. Dolayısıyla resim tamamlanacak, resmin son karesini şu anda görüyorsunuz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading