Yandex Metrica

Sitede Ara

Ölümcül dronlar ilk 10 listesine Türkiye'den 3 SİHA girdi ama 3'ünü unuttular!

Ölümcül dronlar ilk 10 listesine Türkiye'den 3 SİHA girdi ama 3'ünü unuttular!

İnsansız hava araçları konusunda süper güç haline gelen Türkiye teknolojik atılımlarıyla yabancıların yakın takibinde. Havacılık platformu Jetline Marvel'in Youtube için hazırladığı 'Düşmana Korku Salan 10 Ölümcül Dron' başlıklı belgeselinde 3 Türk SİHA'sına yer verildi. 

Savunma

26.05.2024, 16:04

Havacılık teknolojileri hakkında yayınladığı haberlerle küresel çapta milyonlarca ziyaretçi tarafından takip edilen Jetline Marvel, 'Düşmana Korku Salan 10 Ölümcül Dron' başlığıyla yeni bir liste hazırladı. 

Haber sitesine bağlı Youtube platormunda yayınlanan dosyada ilk 10 hava robotu arasında Türkiye'den 3 SİHA'ya yer verildi. 122 bin takipçili Jetline Marvel kanalının izleyicileri, listede AKINCI, ANKA-3 ve Bayraktar TB3'ün es geçilmesine tepki gösterdi. 

Görünmez denilen F-22'yi uydudan takip ediyorlar: İşte tüm hesapları altüst edecek kayıt Görünmez denilen F-22'yi uydudan takip ediyorlar: İşte tüm hesapları altüst... Haberi Görüntüle

İLK SIRAYA BOEING'İN MQ-28'İNİ KOYDULAR

'Düşmana Korku Salan 10 Ölümcül Dron' başlığıyla hazırlanan belgeselde ilk sırayı Amerikan Boeing'in MQ-28 Ghost Bat insansız uçağı aldı.

Avustralya Hava Kuvvetleri için bu ülkede uçuş testlerini sürdüren MQ-28, ABD endüstrisinin 5. nesil savaş uçaklarıyla birlikte görev yapması için tasarladığı kanat adamlarından (loyal wingman) biri.

Boeing MQ-28 Ghost Bat

Harekât yarıçapı 1600 kilometre olan hava aracı, gövde içerisinde mühimmat taşıyor, iniş kalkış için piste ihtiyaç duyuyor. 

HÜRJET ve GÖKBEY İngiltere semalarında unutulmaz bir şova hazırlanıyor HÜRJET ve GÖKBEY İngiltere semalarında unutulmaz bir şova hazırlanıyor Haberi Görüntüle

TB2 LİSTEYE İKİNCİ SIRADAN GİRDİ 

Jetline Marvel kanalı, 10 SİHA listesinin ikinci sırasına dünyanın en tanınmış insansız hava aracı olan Bayraktar TB2'yi yerleştirdi. 

Şimdiye dek 34 ülkeye satılan TB2'nin Rusya-Ukrayna savaşında küresel çapta ünlendiğini, aynı zamanda TB2'nin deprem ve orman yangınları sırasında keşif/gözetleme faaliyetinde bulunduğunu kaydeden kanal, Baykar ürünü SİHA'nın etkileyici tasarımıyla 'görünmez' özellikte olmasına rağmen birim fiyatının 5 milyon dolar düzeyiyle ekonomik olduğuna dikkat çekti. 

Bayraktar TB2 - Saha Expo Fuarı 2022

Haberde TB2'nin 4 bin kilometreden fazla menzil özelliğiyle kullanıcısına maliyet etkin ama üst düzey yetenek sağladığına işaret edildi. 

İtalyanlar ALTAY tankı için Türkiye'nin kapısını çalabilir: Leopard'da büyük fiyasko İtalyanlar ALTAY tankı için Türkiye'nin kapısını çalabilir: Leopard'da büyük fiyasko Haberi Görüntüle

KIZILELMA: GELECEĞİN SAVAŞ ARACI

Jetline Marvel, Baykar yapımı insansız savaş uçağı KIZILELMA'yı Bayraktar TB2'nin ardından üçüncü sırada gösterdi. Haberde, seri üretime girme aşamasında bulunan KIZILELMA'nın hava muharebesinde devrim yaratacağı kaydedildi. 

Tehditleri 'görünmeden görecek' KIZILELMA'nın 6 ton kalkış ağırlığı ve yaklaşık 1000 kilometrelik harekât yarıçapı özelliği bulunuyor. 

Baykar'ın insansız savaş uçağı KIZILELMA

İki adet prototipi üretilmiş insansız uçağın geleceğin savaş konseptini temsil ettiği ifade ediliyor. 

Sonunda bu da oldu: Uzaktan kumandalı tank, askerleri yanmaktan kurtaracak Sonunda bu da oldu: Uzaktan kumandalı tank, askerleri yanmaktan kurtaracak Haberi Görüntüle

DÖRDÜNCÜ SIRADA XQ-58 VALKYRIE

Aynı dosyada, 4. sırada gösterilen hava aracı ise Amerikan Kratos şirketince tasarlanmış XQ-58A oldu. Katapulttan fırlatıldıktan sonra yere paraşütle inen tekerleksiz İHA, farklı görev yükleriyle çok amaçlı olarak kullanılabiliyor. 

XQ-58A, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin Boeing yapımı MQ-28 Ghost Bat ile birlikte F-35 ve F-22'nin yanında uçurmayı planladığı hava araçlarından biri.

XQ-58A Valkyrie

XQ-58A Valkyrie, 5000 kilometreyi aşan uçuş menzili boyunca düşman araçlarına mini mühimmatlar ateşlemesinin yanında elektronik harp işlevi de görerek dost unsurları koruyabiliyor.

Denizaltılar gümbür gümbür: MURATREİS suya indirildi, HIZIRREİS seyir için gün sayıyor, PİRİREİS Mavi Vatan'da! Denizaltılar gümbür gümbür: MURATREİS suya indirildi, HIZIRREİS seyir için gün... Haberi Görüntüle

AKSUNGUR LİSTEDE ŞİMDİLİK 5'TE

Ölümcül dronlar listesinin 5. sırasında TUSAŞ'ın ANKA gövdesi üzerinden geliştirdiği AKSUNGUR SİHA yer aldı. 

Jetline Marvel, 750 kilogram faydalı yük kapasitesi bulunan, aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda 60 saatlik uçuş rekoruyla hafızalara kazınan AKSUNGUR'un 6 bin 500 kilometre menzil kapasitesiyle 'gökyüzünü domine edeceğini' belirtiyor.

TUSAŞ yapımı AKSUNGUR SİHA

Üzerinde taşıdığı mühimmatları, gelişmiş kamerası ve uçuş süresiyle AKSUNGUR, düşman açısından 'ölümcül' olarak nitelendirildi. 

10 adet hava aracının sıralandığı belgeselde yer verilen diğer insansız hava araçları ise şöyle oldu:

6- Hongdu GJ-11 (Çin)

7- Neuron (Dassault)

8- S-70 Okhotnik (Rusya)

9- X-47B (ABD)

10- Wing Loong-II (Çin)

Cüce denizaltıların yuvası: Dünyanın sonunu getirebilir! Belgorod'un gizemli yolculuğu Cüce denizaltıların yuvası: Dünyanın sonunu getirebilir! Belgorod'un gizemli yolculuğu Haberi Görüntüle

AKINCI, ANKA-3, BAYRAKTAR TB3 NEREDE?

Belgesel introsunda Baykar yapımı AKINCI TİHA'nın görüntülerine yer vermesine rağmen Jetline Marvel'in listeye bu aracı niçin sokmadığı anlaşılamadı.

ABD, Rus, Fransız ve Çin yapımı delta kanat insansız hayalet uçaklarını da listeye sokan belgesel TUSAŞ'ın ANKA-3'ünü unuttu. Yine Baykar'ın Bayraktar TB3 SİHA'sı da listeye sokulmayan hava araçları arasında yer aldı. 

Dünyaca ünlü havacılık platformunun, listede Türk SİHA'larının hepsine yer vermesi halinde sıralamanın büyük oranda Türk araçlarından oluşacağı kaygısıyla elemeye gittiği sanılıyor. Her hâlukârda Türkiye, insansız sistemlerde ulaştığı kabiliyetle süper güçler arasında bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

127

8

11

4

5

0

1

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading