Yandex Metrica

MSB paylaştı! Türk ordusu işte bu silahları kullanıyor

MSB paylaştı! Türk ordusu işte bu silahları kullanıyor

Envanterde yerlilik oranını yüzde 80'e yaklaştıran savunma sanayii çok çeşitli silah sistemleriyle Mehmetçiğe güç veriyor. MSB, Türk ordusunun kullandığı yerli ve milli sistemleri tek klipte topladı.

Savunma

23.01.2024, 21:58

Yerlilik oranı yüzde 80'e yaklaşan silah sanayii Mehmetçiği her geçen gün daha da güçlü hale getiriyor. Bu ülke mühendis ve işçilerinin tasarlayıp ürettiği savaş araçları cephede Türk Silahlı Kuvvetleri'ne önemli yetenekler kazandırdı. 

60 milyar dolar hacimli 750'yi aşkın projenin yürütülmekte olduğu savunma sektörü, ihracat rakamlarında da yüzleri güldürüyor. Türkiye'nin net savunma ürünleri ihracatı son 12 ayda 3 milyar doları aştı.

Silah sistemlerinde kat edilen mesafe Milli Savunma Bakanlığı'nca hazırlanan klipte açık biçimde görülüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince kullanılmakta olan yerli ve milli sistemler MSB tarafından servis edilen klipte tek tek sıralandı. 

Sosyal medyada büyük ilgi gören vidyoda yerli piyade tüfeğinden helikoptere, silahlı insansız hava araçlarından değişik çapta pek çok füzeye, elektronik harp sistemlerinden milli savaş gemilerine dek pek çok unsura yer verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading