Yandex Metrica

Kırgızların 'Bayraktar' şarkısı Türkistan'ın sesi oldu: Zaferi bize, zalimi dize getirir!

4 çeşit Türk SİHA'sını aynı anda kullanan kardeş ülke Kırgızistan, 'Bayraktar' şarkısıyla yankılanıyor. Kırgız sanatçı Turdakun Niyazaliev'in yazdığı şarkıya çekilen klip milyonlarca kişiye duygu dolu anlar yaşattı. 

Savunma

03.05.2024, 17:55

Türk savunma sanayiindeki gelişmeler dost ve kardeş ülkelere, özellikle de Türkistan coğrafyasına umut vermeye devam ediyor. Soğuk Savaş yıllarından beri envanterinde yoğunlukla Rus sistemleri bulunan ülkeler şimdi Türk savunma araçlarını kullanmanın keyfini yaşıyor. 

Rusya-Ukrayna savaşının ilk aylarında Rus ordusunun Kiev yolunda batağa saplanmasını sağlayan Türk SİHA'ları, Ukrayna'da şarkılar ve marşlara konu olmuştu. Baykar yapımı Bayraktar TB2'yi bağımsızlığın sembol araçlarından biri olarak gören Ukrayna halkı, bu sistemleri, yeni doğan bebeklere Bayraktar adını verecek kadar benimsedi. 

Silahlı insansız hava araçları Turan coğrafyasında da benzer bir etki yarattı. Hava Kuvvetleri'nde savaş uçağı bulunmayan ve tüm unsurları insansız uçaklardan oluşturma kararı alan Kırgızistan, Türk şirketlerince üretilen SİHA'lar için şarkı yazılan yeni kardeş ülke oldu. 

Image

Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve gidemem, yoksa peşimizden gelirler Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve... Haberi Görüntüle

ZAFERİ BİZE, ZALİMİ DİZE GETİRİR

Kırgız sanatçı Turdakun Niyazaliev, güftesi ve bestesine imza attığı 'Bayraktar' adlı şarkıyla sosyal medyayı salladı. Niyazaliev'in 'Bayraktar' şarkısına çekilen klip ise izleyenleri duygulandırıyor. Kırgız askerlerin düşman saldırısı altındayken SİHA'ların operasyonuyla kurtarılmasını konu alan klip duygu dolu anlar yaşattı. 

Bayraktar şarkısının sözleri ise şöyle:

Düşmana korkusu yeterli

Dostlara  köprüdür kanadı. 

Turan'ın gururu, sevinci,

Bayraktar türkümün sanatı.

 

Zaferi bize getirir,

Zalimi dize getirir.

Geliyor Kızılelmalar,

Hedeften şaşmaz Bayraktar.

 

Vatanı, sınırı gözeten,

Mavimsi göklerin incisi,

Milletin onuru, umudu

Bayraktar gençlerin bilgisi.

Kırgızistan, 4 çeşit Türk SİHA'sını aynı anda kullanan tek ülke konumunda. Bişkek yönetimi, Baykar yapımı Bayraktar TB2 ile AKINCI'yı ve TUSAŞ üretimi AKSUNGUR ve ANKA'yı birlikte uçuruyor. 

Image

Image

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading