Yandex Metrica

Kanada kısıtlama getirmişti! Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi yerlileştirildi

Kanada kısıtlama getirmişti! Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi yerlileştirildi

Kanada'nın kısıtlama getirdiği Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, rekor sürede yerlileştirildi. Yerli KUŞKAPANI'nın kabul testleri başarıyla tamamlandı, ve milli teknolojinin ilk kullanıcısı Deniz Kuvvetleri'nde görev yapan tek kadın pilot oldu.

Savunma

02.02.2024, 11:07

Helikopterlerin gemilere güvenle iniş yapmasını sağlayan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi KUŞKAPANI, Türk savunma sanayisinin kabiliyetleri kullanılarak yerlileştirildi ve kabul testleri başarıyla tamamlandı. Aldığımız bilgilere göre, güvenlik güçlerine en gelişmiş teknolojilerin yerli ve milli imkanlarla kazandırılması yönündeki çalışmalar çok yönlü bir şekilde devam ediyor. Ayrıca, bu yerli teknolojinin ilk kullanıcısı olarak Deniz Kuvvetleri'nde görev yapan tek kadın pilot belirlendi.

Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar yakında boş kalabilir Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar... Haberi Görüntüle

Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9 bin kilometre sürate ulaştı Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9... Haberi Görüntüle

BAŞARIYLA YERLİLEŞTİRİLDİ

Deniz platformları alanındaki önemli adımlardan biri olan MİLGEM projesi, birçok alt sistemin yerlileştirilmesine olanak sağladı. Türk Deniz Kuvvetleri gemilerinde kullanılması planlanan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, Kanada'dan tedarik edilirken yaşanan kısıtlamaları aşarak başarıyla yerlileştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, Mayıs 2021'de STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile Altınay Savunma Teknolojileri arasında imzalanan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi Yerlileştirme ve Tedariki Projesi başarıyla tamamlandı.

Katı ya da sıvı patlayıcıyı tespit eden süper tarama cihazı Türkiye'yi bir konuda daha bağımsızlaştırdı Katı ya da sıvı patlayıcıyı tespit eden süper tarama cihazı... Haberi Görüntüle

Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her yerde Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her... Haberi Görüntüle

DENİZ KABUL TESTLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gemi üzerindeki entegrasyon faaliyetlerinin ardından projenin finalinde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve STM temsilcilerinin katılımıyla Deniz Kabul Testleri gerçekleştirildi.

Yerli olarak geliştirilen Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, testlerde SH-70 Sea Hawk helikopterinin güvenli bir şekilde Türkiye'nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL'a inişini sağladı. İniş operasyonu sonrasında helikopter emniyete alındı ve hangarlama operasyonu gerçekleştirildi. Testler kapsamında SH-70 Sea Hawk helikopteri birkaç kez başarılı iniş gerçekleştirdi ve KUŞKAPANI tarafından güvenli bir şekilde yakalandı.

KUŞKAPANI sistemi kullanılarak yapılan ilk helikopter iniş operasyonlarını Deniz Hava Komutanlığı'nın tek kadın pilotu Deniz Yüzbaşı Hatice Yeşiltaş gerçekleştirdi.

Kendi sınıfında dünyanın en uzun menzilli silahı: SUNGUR Bayraktar TB2'den ateşlenecek Kendi sınıfında dünyanın en uzun menzilli silahı: SUNGUR Bayraktar TB2'den... Haberi Görüntüle

Kendi sınıfında dünyanın en uzun menzilli silahı: SUNGUR Bayraktar TB2'den ateşlenecek Kendi sınıfında dünyanın en uzun menzilli silahı: SUNGUR Bayraktar TB2'den... Haberi Görüntüle

REKOR SÜREDE TAMAMLANDI

KUŞKAPANI Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, helikopterlerin gemiye güvenli bir şekilde inişini, sabitlenmesini ve hangara çekilmesini sağlamak için kullanılan bir donanım setidir.

Sistem, kamera ve helikoptere monte edilmiş lazer gibi alt bileşenleri içerir. Bu alt sistemler sayesinde, görüntü işleme teknolojisi kullanılarak helikopterin konumu hesaplanır. Hesaplanan veriler, çabuk yakalama aracı tarafından kullanılarak helikopterin doğru bir açıda tutulmasını sağlar. Helikopter iniş yaparken, çabuk yakalama aracı pençesi hızlı bir şekilde helikopteri yakalar. Tüm bu işlemler sırasında iniş alanında personel bulunmasına gerek kalmaz, tek bir kontrol noktasından sistem yönetilebilir.

Hızlı bir şekilde göreve hazır hale getirilen bu sistem, gelecekte envantere girecek yeni gemilerde de kullanılacak, milli gemilerdeki yerlilik oranını artıracak ve savunma sanayisinin ihracat potansiyelini güçlendirecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading