Yandex Metrica

KAAN yine manşetlerde! Yeni sayfa açıldı F-16'nın yerini alacak

Geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren milli muharip savaş uçağı KAAN, dünya meydasında ses getirmeye devam ediyor. Son olarak Arab News sayfası Kaan'ın tarihi uçuşundan bahsetti. Yazıda Kaan ile yeni bir sayfanın açıldığına vurgu yapıldı ve ''Bu test, Türk-Yunan ilişkilerinde ve Türk-Amerikan ilişkilerinde paradigmaları değiştirme potansiyeline sahip'' ifadesine yer verildi.

Savunma

07.05.2024, 02:16

Milli muharip uçak KAAN, geçtiğimiz günlerde ilk uçuşunu yaptı. Uçuş öncesinde fırlatma koltuğu testleri, tam boy statik testi, kontrol yüzeylerinin atalet ve statik testleri, iniş takımı düşürme testleri, sistem entegrasyon laboratuvarında aviyonik sistem testleri, yakıt testleri gibi aşamaları tamamlayan milli muharip savaş uçağı, son olarak pistte yavaş ve hızlı taksi testlerini gerçekleştirdi.

Milli muharip uçak KAAN ile Türkiye, bu seviyede (5. Nesil) uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak. KAAN, insansız hava araçları, havadan ihbar, kontrol gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilecek.

Dünya medyasının günlerdir konuştuğu KAAN, ses getirmeye devam ediyor. İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ve 2028 yılının sonunda envantere katılması beklenen milli muharip savaş uçağı bu kez Arab News sayfasında yer aldı.

'Türkiye hava kuvvetlerini geliştirme yolunda atılım yapıyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Arab News'in yazısında ''ABD, NATO müttefiki Türkiye'nin hava kuvvetlerini geliştirmesini engellemek için elinden geleni yaptı'' ifadelerine yer verildi.

VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi teslimata başlıyor VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi... Haberi Görüntüle

ABD'NİN POLİTİKASI ELEŞTİRİLDİ

ABD'nin Türkiye'ye yönelik izlediği politika şu ifadeler ile eleştirildi;

''Ülkenin savunma sanayisini geliştirmesi ve NATO müttefikinin sağlamayı reddettiği askeri teçhizatı üretmeye başlaması birkaç yıl aldı. ABD, yakın zamanda Türkiye hava kuvvetleri envanterinde bulunan 90'a yakın F-16 savaş uçağının modernizasyonu için gerekli yedek parçanın teslimatını durdurduğunda da benzer bir tutum benimsemişti. Ankara, savunma teçhizatının tedariğinde yabancı bir ülkeye güvenmenin riskleri olduğunu anladı. Bu nedenle yavaş yavaş savunma sanayini geliştirmeye başladı. Bir Türk savunma firmasıyla imzalanan ilk sözleşme 2010 yılına dayanıyor. Pek çok milli proje de şu anda devam ediyor.''

Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve gidemem, yoksa peşimizden gelirler Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve... Haberi Görüntüle

''SAVAŞIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ''

Söz konusu yazıda Türkiye'nin bu yönde attığı adımların meyvelerini topladığına dikkat çekildi. Yazının devamında ''Türk İHA'ları 2020 Azerbaycan-Ermenistan savaşı sırasında çok önemli rol oynadı ve çatışmanın kaderini değiştirdi. Rusya-Ukrayna savaşında da üstlendiği rol ortada.'' denildi.

Atina basını şok bilgiyi açıkladı: Ege'ye 7 adet elektronik harp istasyonu kurduk Atina basını şok bilgiyi açıkladı: Ege'ye 7 adet elektronik harp... Haberi Görüntüle

''YENİ DÖNEME GİRİLDİ''

Arab News'in yazısında ''Drone'lar etkinliğini kanıtladıktan sonra diğer ülkeler onları satın aldı. Türk yapımı insanlı ve insansız insansız hava araçlarını satın alan ülke sayısı şu anda 25'i aştı. Türkiye, Kaan ile yeni bir dönemin kapısını açtı. Türk savunması Kaan isimli ilk savaş uçağının test uçuşuyla artık yeni bir döneme girdi'' ifadesine yer verildi.

Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil eden kayıtlar dünyanın gündeminde Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil... Haberi Görüntüle

''F-16'NIN YERİNİ ALACAK''

Türkiye'nin dünyada kendi beşinci nesil savaş uçağını üreten dört ülkeden biri olduğuna dikkat çekilen yazıda ''Aviyonik sektörüne aşina uzmanlar, 2030 yılına kadar Türk yapımı Kaan uçaklarının, Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki F-16 savaş uçaklarının yerini alabileceğine inanıyor'' ifadelerine yer verildi.

Yine aynı yazıda 'Bu test Türkiye'de, Türk-Yunan ilişkilerinde ve Türk-Amerikan ilişkilerinde paradigmaları değiştirme potansiyeline sahiptir' denildi.

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading