Yandex Metrica

Joe Biden Yunanlıları rahatlattı: Türkiye'ye F-16 vermesi artık imkansız

Joe Biden Yunanlıları rahatlattı: Türkiye'ye F-16 vermesi artık imkansız

Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki soğuk rüzgarlar New York temaslarına açık biçimde yansıdı. Duruma sevinen Yunan medyası, Türkiye'nin F-16 talebine onay verilmesinin artık imkansız olduğunu ifade ediyor.

Savunma

23.01.2024, 19:50

Yunanistan, Birleşmiş Milletler temasları sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında esen soğuk rüzgardan gayet memnun kaldı. BM konuşmasında, dünyada gıda krizi endişesini sonlandıran tahıl koridoru anlaşmasından bahsederken Türkiye'ye ve Erdoğan'a değinmeyen Joe Biden, yalnızca BM'ye teşekkür etmiş ve liderlere verilen resepsiyon haricinde Erdoğan'la aynı çatı altında buluşmamıştı. 

TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2 bin kilometreye uçurur TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2... Haberi Görüntüle

MADDE MADDE YUNAN YORUMLARI

Ankara ile Washington arasındaki gerilim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ılımlı mesajlarına rağmen dinmek bilmeyince Yunan medyası bu durumdan pay çıkararak "Türkiye'ye F-16'ların verilmesi imkansız hale geldi" yorumunda bulundu. 

Atina basınının önemli yayın organlarından Pentapostagma'da yayınlanan haberde Yunanistan-ABD-Türkiye üçgenine ilişkin şu yorumlar maddeler halinde şöyle sıralandı:

  • Atina-Ankara ilişkileri ufukta herhangi bir iyileşme belirtisi göstermeksizin kötüye gidiyor. Bu, gelecek adına çok tehlikeli bir gerçek. 
  • ABD-Türkiye ilişkileri berbat. Joe Biden'ın Erdoğan'la görüşmekten kaçınması bunun ispatı. Erdoğan, 40 adet F-16 ve 80 adet yükseltme kiti için taahhüt almak üzere Biden ile görüşmek istiyordu. Ancak bu gerçekleşmedi. Yaşananlar Türkiye'yi İngiliz Eurofighter Typhoon uçaklarına bir adım daha yaklaştırdı.
  • Türkiye-ABD ilişkilerini kötüleştiren iki şey daha oldu: Semerkant'ta Erdoğan, Putin'le el ele yürüdü. Türkiye aynı zamanda Şanghay İşbirliği Örgütü'ne üye olma isteğini dile getirdi. Öte yandan Washington ise Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz planlarını baltaladı. 
  • Bu hususlar ışığında Türkiye'ye F-16 satışı ve modernizasyon konusunun muhtemelen kalıcı olarak buzdolabına gönderildiğini söyleyebiliriz. Şu aşamada bu talebin yerine getirilmesi imkansız görünüyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading