Yandex Metrica

Japon basını: ABD, Türk SİHA'larından rahatsız

Japon basını: ABD, Türk SİHA'larından rahatsız

Türk mühendislerince imâl edilen silahlı insansız hava araçlarının pek çok cephede sonuç değiştiren etkisi, ABD ve Avrupa medyasının ardından Japon basınına da konu oldu.

Savunma

23.01.2024, 17:43

İnsansız hava araçları teknolojisinde Türkiye'nin elde ettiği başarı ABD ve Avrupa medyasının ardından Japon basınında da haber konusu oldu. 

Libya, Suriye ve Karabağ'da kullanılan Türk SİHA'ları, cephedeki etkinliğiyle konvansiyonel savaş doktrininin dünya genelinde sorgulanmasına yol açtı. 

Bu hususa dikkat çeken Japon gazetesi Nikkei Asia, "Türk SİHA'ları, ister doğrudan Ankara tarafından kullanılsın ister müttefiklere sağlansın, son bölgesel çatışmalarda sonucu değiştirdi ve dünya çapındaki askeri uzmanların ilgisini çekiyor" yorumunda bulundu. 

Cephede yoğun SİHA kullanımının askerî metodlarda devrim yarattığını ifade eden Nikkei, bu durumdan ABD'nin rahatsız olduğuna dikkat çekerek, "Nüfuzlu ve iddialı Türkiye, ABD için zor seçimler yaratıyor" ifadesini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye'nin güvenliği artık sınırlarımızda değil, tehditlerin olduğu her yerde başlıyor" şeklindeki sözlerini hatırlatan gazete, Ankara'nın artan askeri nüfuzundan ötürü Washington'un oldukça endişeli olduğunu kaydetti.

Nikkei, ABD Kongresi'nde birçok senatörün ABD Başkanı Joe Biden'a Ankara'nın eylemlerini engelleme çağrısında bulunduğunu da aktardı. 

Haberde, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü mezunu Selçuk Bayraktar'ın, Türkiye'nin İHA ve SİHA programının arkasındaki 'lider akıl' olduğu da vurgulandı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading