Yandex Metrica

İsmail Demir: Savunmada mühim olan, ele güne muhtaç olmamaktır!

İsmail Demir: Savunmada mühim olan, ele güne muhtaç olmamaktır!

Savunma Sanayii Başkanı Demir, hedeflerinin Türkiye'yi stratejik alanlarda başka ülkelere muhtaç durumdan kurtarmak olduğunu söyledi.

Savunma

04.05.2024, 05:04

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Tedarikçi Buluşmaları'na katılmak üzere geldiği Konya'da sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Sektördeki tüm firmaların birbiriyle iletişim halinde olmasının Türkiye'ye dinamizm kazandıracağını, bunun da fuarlar ve etkinlikler sayesinde olacağını dile getiren Demir, SSB olarak Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı (EYDEP) ile bugüne dek 500'den fazla firmanın değerlendirildiğini kaydetti. 

20 adet F-35 için süreç resmen başladı: 3,7 milyar dolarlık son imzayı attılar 20 adet F-35 için süreç resmen başladı: 3,7 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

FİRMALAR BİRBİRİNİ TANIYACAK

"Firmalarımızın birbiriyle temas etmeleri, birbirlerini tanımaları en önemli faktör. Bizim ihtiyaçlarımız, firmalarımızın ihtiyaçları, gelecek projeler ve gelecek projelerdeki teknoloji ve yetkinlik gereksinimleri, ihtiyaçları net olarak bilindiğinde bu yolculuğumuz, yapılacak yatırımlar, faaliyetler oraya doğru yönlendirilecek, bu çalışmanın bir sonucu bu olacak" diyen Demir, EYDEP'in şirketlerin yetkinlikleri ve ihtiyaçlarının belirlenmesi noktasında önemli işlevi olduğunu dile getirdi. 

Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son ayağı tamamlanıyor Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son... Haberi Görüntüle

HER KATMANI GÜÇLÜ BİR PİRAMİT

"Bu, Türkiye için geleceğe doğru bir yürüyüş. Bu yürüyüşümüzün başarılı olması da Türkiye'deki bütün mevcut kabiliyetlerin eksiksiz olarak bu yürüyüşün içinde olmalarına bağlı. Bu, çok önemli. Sanayicilerimiz cesur, girişimci ruhları var. Bunun yönlendirilmesi, daha geniş alanlara, yüksek teknolojilere doğru adreslenmesiyle ilgili de bu faaliyetler önemli bir fonksiyon oluşturacak" ifadelerini kullanan Demir, savunma sanayii piramidinin her katmanını güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Demir, "Piramidinizin tabanının geniş olması ve yukarıyı beslemesi önemli. Buradaki etkinlikleriniz ne kadar iyi ne kadar yaygınsa yukarı doğru teknolojilerde o kadar iyi hale gelirsiniz" diye konuştu. Demir şunları söyledi:

Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde can verdi Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde... Haberi Görüntüle

NE GEREKİYORSA YAPILACAK

"Eğitimse eğitim, tezgahsa tezgah, dış temassa dış temas ya da teknolojik transferi, adı her neyse bunu beraber yapmaya çalışıyoruz ki; firmalarımız küresel ölçekte kabiliyetler ortaya koyabilsinler ve Türkiye'nin bu sanayi ve teknoloji yürüyüşünde, milli teknoloji hamlesinde önemli roller alabilsinler. Bu altyapıya yoğunlaşmazsak, eksikliklerimizi göremeyiz. Mühim olan bu savunma sanayisi yürüyüşünü eksiksiz yapmak ve ilerideki faaliyetlerimizin tümünde, özellikle stratejik alanlarda ele güne muhtaç olmamak."

20 adet F-35 için süreç resmen başladı: 3,7 milyar dolarlık son imzayı attılar 20 adet F-35 için süreç resmen başladı: 3,7 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

F-16 TALEBİ ABD İÇİN İYİ NİYET TESTİ

İsmail Demir önceki gün Anadolu Ajansı'na gerçekleştirdiği ziyarette de Türkiye'nin hava gücüne ve F-16 modernizasyon projesine ilişkin şu bilgileri vermişti:

"(Türkiye'nin ABD'den F-16 Blok 70 talebi) Bu konu bir anlamda ABD yönetimi ve Kongrenin Türkiye'ye karşı ne kadar iyi niyetli olduğunun da bir testi olacak diyebiliriz. O kendi mecrasında giderken bizim ilgi alanımız ise F-16 Modernizasyon Projesi'nin Türkiye tarafından maksimum ölçüde yapılabilmesi, diğer taraftan da kendi yerli unsurlarımızın ve projelerimizin daha da hızlandırılması."

VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi teslimata başlıyor VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi... Haberi Görüntüle

HÜRJET BİR MUHARİP UÇAK...

"F-16 modernizasyonunda kendi başımıza yapabileceğimiz her şeyi, bir adım ötesini de yapabilmekle ilgili kabiliyetleri sürekli daha da artırarak yürüyeceğiz. HÜRJET uçağımızın çalışması devam edecek. Sadece bir jet eğitim uçağı değil, belirli muharip kabiliyetlerin de olacağı bir uçak olması için değişiklikler yapıldı. Milli Muharip Uçağın daha da hızlandırılarak devam etmesini söylüyoruz."

Mehmet Demiroğlu yeni tip KAAN'ın ilk uçuş tarihini açıkladı, GÖKBEY'den 500 adet üretme sözü verdi Mehmet Demiroğlu yeni tip KAAN'ın ilk uçuş tarihini açıkladı, GÖKBEY'den... Haberi Görüntüle

YORUMLARI DİNLERSENİZ, ÖLDÜK BİTTİK...

"En önemli faktör irade ve destek. Devlet iradesi diyor ki 'ben bunun sonuna kadar arkasındayım.' Bu iradenin başında da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Her ortamda bu desteklerini ve kararlılıklarını belirtiyorlar. Türkiye S400 almaya karar verdi, bir dizi tartışma, şu kadar para kaybettik, şu oldu, bu oldu. Burada Sayın Cumhurbaşkanı bir kararlılıkla duruyor. Yorumcuları dinleseniz öldük, bittik. Burada liderlik ortaya çıkıyor. Evet buna karar verdi Türkiye, pişman olması lazım diyenler vesaire... Bu bir strateji, karar ve bunun bir sonucu var, bunun sonucunun artısını eksisini göreceğiz. Bir kararlılık, neticede bize bir ortak üretim imkanı getirecek, kendimize yeterliliğimiz test ettirecek, hava savunma sistemlerimizi belli bir seviyeye getirecek."

Cihat Yaycı'dan İstanbul ve Kıbrıs işgalini hedefleyen Yunanistan'a: Daha 1830'da devlet kurdun, sen kimsin! (Megali İdea nedir?) Cihat Yaycı'dan İstanbul ve Kıbrıs işgalini hedefleyen Yunanistan'a: Daha 1830'da... Haberi Görüntüle

UÇAK GEMİSİ KONSEPTİ İLGİ ÇEKİYOR 

"Kimse uçak gemisinden bahsetmezken pat diye uçak gemisi çıktı. Hatta 'bir dakika neden çıktı' diyenler vardı. Çeşit çeşit uçak gemileri var. Oturup masada ne olabilir, nasıl olabilir diye tartıştığımızda makul ve son derece dünyada da ilgi çeken bir konsepte doğru gidiyoruz. Bu irade olmadığı durumda acaba şöyle mi olacaktı, böyle mi olacaktı, filanca devletle aramız kötüleşti acaba ne yapacağız, filanca şunu vermezse öldük bittik gibi korkular endişeler yanında cesur bir duruşu gördüğünüzde aslında bu gidişin arkasında bir lokomotif olduğunu hissediyorsunuz."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading