Yandex Metrica

İran Rusya'ya balistik füze, Ermenistan'a SİHA gönderiyor: Model ve menzilleri belli oldu

İran Rusya'ya balistik füze, Ermenistan'a SİHA gönderiyor: Model ve menzilleri belli oldu

Tahran yönetimi hem Ukrayna hem de Karabağ'da çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Binlerce kamikaze dron sevk ettiği Ukrayna'da sivillerin ölümüne yol açan İran, Rusya'ya şimdi de balistik füzeler sevk ediyor. Tahran aynı zamanda Ermenistan ordusuyla da SİHA anlaşması yaptı.

Savunma

23.01.2024, 20:00

İnsansız hava aracı, kamikaze dron ve balistik füze sıkıntısı çeken Rusya, İran'ın cephaneliklerini boşaltmaya devam ediyor. Ukrayna işgalinde kullanılmak üzere Rus ordusuna 2 bin 500'ün üzerinde Şahid-136 model kamikaze dron sevk eden Tahran şimdi bir adım daha atarak Moskova'ya balistik füze vermeye başladı. 

Ukrayna istihbaratına ulaşan bilgilere göre İran, Rus ordusuna 300 kilometre menzilli Fatih-110 (Fateh-110) ve 700 kilometre menzilli Zülfikâr (Zolfaghar) gönderiyor. 

300'den fazlası düşürülmesine rağmen birçok Ukrayna kentinde sivil yapıların hasar görmesine yol açan kamikaze dronların ardından balistik füze adımını da atan İran böylece, işgal edilen ülkedeki yıkımı daha da ileri seviyeye taşımayı amaçladığını gözler önüne serdi. 

Kaynaklar, Tahran yönetiminin sadece füze göndermekle kalmadığını, aynı zamanda bu mühimmatın hedefini başarıyla vurması için Ukrayna cephesine uzman personel de sevk ettiğini belirtiyor. 

20 adet F-35 için süreç resmen başladı: 3,7 milyar dolarlık son imzayı attılar 20 adet F-35 için süreç resmen başladı: 3,7 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

ERMENİSTAN'A DA SİHA GÖNDERİYOR

Yaklaşık bir buçuk aydır gösterilerle sarsılan İran'ın eylemleri Ukrayna ile sınırlı değil. Türkiye'yi kara ve demiryoluyla Kafkasya'ya bağlayacak olan Zengezur Koridoru'nun hayata geçmemesi için tehdit üstüne tehdit savuran Tahran yönetimi, Azerbaycan'a karşı Ermenistan ordusunu teçhiz etme kararı aldı.

İran, Ermenistan ordusuna yakında çok sayıda SİHA ve kamikaze dron gönderecek. Ermenistan Savunma Bakanlığı konuya ilişkin sorulara açıklık getirmeyi reddetti. Ancak Rus askerlerinin İHA eğitimi için ağustos ayında İran'da bulundukları sırada aynı eğitimlere Ermenistan ordu mensuplarının da katıldığı biliniyor. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Zengezur Koridoru'nun hayata geçmesi konusunda sürekli 'yan çizmesi' ve İran'ın Erivan'a sağladığı askeri olanaklar, Karabağ cephe hattının çok yakında yeniden ısınacağına işaret ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading