Yandex Metrica

Hipersonik füzeyle hava atan Ruslar, mini İHA'nın benzin deposunu pet şişeden yapmış

Hipersonik füzeyle hava atan Ruslar, mini İHA'nın benzin deposunu pet şişeden yapmış

Rus ordusu 'yüksek teknoloji ürünü' hipersonik füze görüntülerini sık sık yayınlayıp dünyaya hava bassa da insansız hava araçları sefil durumda. Canon kamera skandalının ardından Orlan-10'un içinden şimdi de pet şişe çıktı!

Savunma

11.02.2024, 22:00

Rusya-Ukrayna savaşı, Kremlin'in insansız hava aracı teknolojisindeki sefil durumunu gözler önüne serdi. Orlan-10 adında mini keşif İHA'ları üreten ve bunları cephede kullanan Ruslar, bu araçlar için merdivenaltı çözümler geliştiriyor. 

Ukrayna askerleri tarafından düşürülen Orlan-10 İHA'sının enkazı, içler acısı vaziyeti bir kez daha ortaya koydu. Çünkü Rus ordusu, mini İHA'nın benzin deposu için 5 litrelik bir pet şişe kullanmıştı. 

Orlan-10'un benzin deposu olarak bir plastik şişe kullanıldığını gösteren fotoğraflar sosyal medyada geniş biçimde paylaşılarak Rus teknolojisine ilişkin dalga konusu oldu. 

Bu olay geçtiğimiz günlerde düşürülen Orlan-10 İHA'lardan birinde rastlanan Canon fotoğraf makinesini akıllara getirdi. İHA'lar için optik kamera sıkıntısı çektiği anlaşılan Rus mühendislerin, sözkonusu mini İHA'ya Canon dijital kamera yerleştirdiği ortaya çıkmıştı. 

Ürettikleri 'yüksek teknoloji ürünü' hipersonik füzeleri sık sık yayınlayarak dünyaya gövde gösterisi yapan Ruslar, İHA'ların benzin deposu için pet şişe, kamera çekimi için de fotoğraf makinesi kullanıyor. 

İçinden pet şişe çıkan Orlan-10 İHA'nın Ukrayna doğusundaki Luhansk bölgesinde düşürüldüğü iddia edildi.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading