Yandex Metrica

HAVELSAN'ın gizem dolu mesajı çözüldü: Tüm tuzakların yüklendiği MMMEM nedir?

Terör örgütlerine karşı meskûn mahâlde muharebe eğitimi için dünyanın sayılı tesislerinden biri Foça'ya kuruldu. HAVELSAN'ın günlerdir #OyunDeğiştirenTeknolojiler etiketiyle müjdelediği tatbikat alanı, güvenlik güçlerine 'şehir savaşı' ve 'konut baskınları' konusunda en gerçekçi şartları sunuyor.

Savunma

03.03.2024, 00:20

HAVELSAN'ın birkaç gündür #OyunDeğiştirenTeknolojiler etiketiyle paylaştığı mesajda gizem çözüldü. Savunma sanayiinin önde gelen firması, komando ve özel harekât birliklerinin meskûn mahâl eğitimleri için en ince detayına kadar düşünülerek hazırlanmış bir tatbikat alanına imza attı. 

Güvenlik güçlerinin bir şehir savaşı esnasında karşılaşabilecekleri tüm risklerin tuzaklandığı ve operasyon anlarının saniye saniye takip edilebildiği yerleşke, özel birliklerin gerçekçi tecrübe edinmesine katkı sunacak.

HAVELSAN tarafından hazırlanan 'tuzaklarla dolu' alan şu yapılardan oluşuyor:

  • 9 tek katlı, 2 adet çift katlı bina
  • Gizli karıştırma tünelleri
  • El yapımı patlayıcı simülatörü 
  • Farklı tipte bubi tuzaklamaları
  • Mobil komuta kontrol merkezi
  • Sensörler, kamera sistemleri

Cihat Yaycı'dan İstanbul ve Kıbrıs işgalini hedefleyen Yunanistan'a: Daha 1830'da devlet kurdun, sen kimsin! (Megali İdea nedir?) Cihat Yaycı'dan İstanbul ve Kıbrıs işgalini hedefleyen Yunanistan'a: Daha 1830'da... Haberi Görüntüle

MMMEM'İN İLK ADRESİ FOÇA

Meskûn mahal muharebeleri için tasarlanmış sistem ilk olarak İzmir-Foça'da bulunan komando okuluna kuruldu. PKK/YPG'nin 2015-2016 dönemindeki hendek-barikat terörü sırasında kullandığı taktiklerin birebir yansıtıldığı platformda duvarların delinmesi suretiyle evler arasında kurulan bağlantı detayı bile düşünüldü. 

Askerlerin tatbikat sırasında sürpriz tehditlerle de karşılaşmasını sağlayan Meskûn Mahallerde Muharebe Eğitim Merkezi (MMMEM) öğretmen subayların kursiyelerin her hareketini takip etmesine olanak tanıyor. 

Binaların çatısı olmadığından ötürü harekât ortamı dronlarla havadan net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Gece görüş özellikle 59 adet kameranın bulunduğu MMMEM yerleşkesinde, atışlar için elektronik hedef sistemleri de konuldu. 

İngilizler 6. nesil uçaktan vazgeçiyor: Rusya ile savaşa gireceğiz, TEMPEST'in sırası mı! İngilizler 6. nesil uçaktan vazgeçiyor: Rusya ile savaşa gireceğiz, TEMPEST'in... Haberi Görüntüle

BASINÇLI KAPI BİLE DÜŞÜNÜLDÜ

Askerlerin dikkatini ölçmek için çeşitli noktalara yerleştirilen basma düzenekli tuzaklar ise hem düşman tarafından ateş açılmış gibi sesler yansıtıyor hem de o esnada olası patlamalarla oluşacak dumanı çevreye yayıyor. 

Terör örgütlerinin yoğun olarak kullandığı El Yapımı Patlayıcılar (EYP) konusunda farkındalık oluşturan HAVELSAN düzeneği aynı zamanda basınçlı kapılara da sahip. Binaya girişte askerlerin tekme ya da koçbaşı şiddetine göre ayarlanabilen basınçlı kapılar, güvenlik güçlerinin ani baskınlar sırasında konutlara girerken nasıl hareket etmesi gerektiğine ilişkin tecrübe sağlıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading