Yandex Metrica

Gök Vatan kollarını açtı! HÜRJET Türk Yıldızları ile birlikte uçtu! İşte o tarihi anlar

Gök Vatan kollarını açtı! HÜRJET Türk Yıldızları ile birlikte uçtu! İşte o tarihi anlar

Gök Vatan tarihi anlara şahitlik etti. Hafif taarruz, eğitim, devriye görevlerinin yanı sıra akrobatik gösteri uçağı olarak da kullanılabilen HÜRJET, ilk kez Türk Yıldızları ile uçuş gerçekleştirdi. Bu anları sosyal medya hesabından paylaşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Yüksel HÜRJET, sen yüksel, bayrak yükselsin." açıklamasında bulundu.

Savunma

15.02.2024, 15:27

Türkiye'nin ilk insanlı jet motorlu uçağı olan HÜRJET, 3 Eylül'de Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları ile birlikte kol uçuşu yaptı.

VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi teslimata başlıyor VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi... Haberi Görüntüle

TÜRK YILDIZLARI İLE BİRLİKTE UÇTU

Toplam 9 saat 8 dakika havada kalarak uçuş kontrol sistemi, hava veri sistemi, uçak sistem testlerini başarıyla tamamlayan HÜRJET, son uçuşuna Türk Yıldızları eşlik etti. HÜRJET bu uçuşta 37 dakika havada kalarak 15 bin 403 fit irtifaya ve 351 knot hıza ulaştı. Uçuş sonrası başarılı şekilde piste teker koyan HÜRJET, daha sonra Türk Yıldızları ile "Fil Yürüyüşü" (Elephant Walk) gerçekleştirdi.

Mahmut Akşit'ten bomba mesajlar: 13 kişilik hakem heyeti KAAN motorunu seçti! Gençler bilimadamı gibi çalışıyor Mahmut Akşit'ten bomba mesajlar: 13 kişilik hakem heyeti KAAN motorunu... Haberi Görüntüle

SEN YÜKSEL BAYRAK YÜKSELSİN

Tarihi uçuş hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Yüksel HÜRJET, sen yüksel, bayrak yükselsin. Ülkemizin gökteki milli yıldızı HÜRJET, Türk Yıldızları'nın arasındaki yerini alıyor. Hafif taarruz, eğitim, devriye ve akrobatik gösteri görevleri için gün sayan HÜRJET'imizin semalardaki yolu hep bağımsız ve açık olacak." ifadesini kullandı.

Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her yerde Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her... Haberi Görüntüle

"KIRMIZI BEYAZ SÜR SEMALARLA BULUŞTU"

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise, "Şanlı bayrağımızın renkleri kırmızı ile beyaz hür semalarımızda buluştu! Gökyüzündeki millî takımımız Türk Yıldızları, yakın tarihte Hava Kuvvetlerimizin envanterine katılması planlanan HÜRJET ile kol uçuşu gerçekleştirdi." denildi.

Açıklamanın devamında ise, "Hava gücümüze güç katacak HÜRJET, farklı görevlerin yanı sıra Türk Yıldızları’nın uçağı olarak da kullanılacak, yurt içinde ve yurt dışındaki gösterilerde bayrağımızı temsil edecek." denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading