Yandex Metrica

Fransız basınından şok iddia! Katar, Yunanistan'ın elindeki uçakları Türkiye'nin hizmetine sundu!

Fransız basınından şok iddia! Katar, Yunanistan'ın elindeki uçakları Türkiye'nin hizmetine sundu!

Fransız basını, Katar devletinin envanterdeki Rafale uçaklarını Konya'ya getirerek Türk pilotların uçaklara dair her şeyi öğrenmesini sağladığını iddia etti. Rafale son olarak Yunanistan'a satılmıştı.

Savunma

31.01.2024, 11:37

Katar ile Türkiye arasında 2 Mart'ta imzalanan savunma anlaşması bu kez Fransa'ya dert oldu. Paris merkezli Air&Cosmos internet gazetesinin iddiasına göre, anlaşmayla birlikte 36 adet uçağı Türkiye'de konuşlandırma hakkına kavuşan Katar, elindeki Fransız Rafale uçaklarını tamamen Türk pilotların kullanımına tahsis etti. 

Habere göre, bir süre önce Yunanistan'a da satılmış olan Rafale uçakları Türk pilotlarca detaylı olarak incelendi, özellikleri ve zayıf noktaları çalışıldı. Fransa'dan bir kısmı kullanılmış 24 adet Rafale sipariş edince Türk Hava Kuvvetleri karşısında üstünlük elde ettiği zannına kapılan Atina, bu gelişmeden hayli rahatsız. 

Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve gidemem, yoksa peşimizden gelirler Çatışma hattında Ukrayna piyadesinin bir günü: Savaş bitse de eve... Haberi Görüntüle

RAFALE, MIG-29, SU-25, JF-17...

Fransız basınındaki haberde "Fransa ve Rafale kullanıcı ortakları da dahil olmak üzere birçok ülke, Katar Hava Kuvvetleri'nin uçağın özelliklerini Türkiye'ye bildirmesinden korkuyor" deniliyor. Katar, geçtiğimiz temmuz ayında düzenlenen Anadolu Kartalı 2021 Tatbikatı'na 4 adet Rafale uçağıyla katılmış ve uçaklar, Azerbaycan'ın Mig-29'ları ile Su-25'leri ve Pakistan'ın JF-17'leriyle birlikte 24 bini aşkın sorti gerçekleştirmişti. 

Türk Hava Kuvvetleri'nin Yunanistan'ın elindeki uçaklara ilişkin detaylı bilgiye sahip olmasıyla sonuçlanan Türkiye-Katar anlaşması, CHP'nin sert tepkisine neden olmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading