Yandex Metrica

F-35 ve Eurofighter uçaklarında son durum: Milli Savunma Bakanlığı açıkladı

F-35 ve Eurofighter uçaklarında son durum: Milli Savunma Bakanlığı açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin F-35 programına geri döneceğine ilişkin söylentilere son noktayı koydu: "Verdiğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz. Bizim bu aşamada KAAN’a odaklanmamız lazım."  

Savunma

27.04.2024, 00:52

Ankara, Amerikan F-35 savaş uçağı programına geri dönüleceği iddialarına son noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde bir soru üzerine yaptığı "Biz F-35'lerden ziyade F-16 alımıyla ilgileniyoruz" açıklaması bugün Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları tarafından bir adım ileri taşındı. 

Bakanlık kaynakları, F-35 savaş uçakları için ödenen 1,4 milyar dolar tutarındaki paranın iadesiyle ilgilendiklerini ve odaklanılması gereken temel konunun Milli Muharip Uçak KAAN olduğunu dile getirdi. 

Türkiye'ye teslim edilmeyen F-35A uçakları için Amerikan yönetimi 'hangar kirası' istemişti.

Düzenlenen basın bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan MSB kaynakları "F-35 programına geri dönülecek mi?" sorusuna karşılık şu açıklamayı yaptı: 

"Şu an için F-35 konusunda her iki ülkenin tutumunda bir değişiklik bulunmamaktadır. F-35 için ödediğimiz parayı geri alabileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda da görüşmeler devam etmektedir. Bizim bu aşamada KAAN’a odaklanmamız lazım."

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

EUROFIGHTER TEMASLARI SÜRÜYOR 

Türkiye'nin Avrupa konsorsiyumundan satın alım talebinde bulunduğu Eurofighter konusunda da bekleme süreci devam ediyor. Almanya, İngiltere, İspanya ve İtalya ortaklığında üretilen Eurofighter Typhoon savaş uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmesine siyonist Berlin yönetimi karşı çıkıyor. 

Eurofighter Typhoon

"Eurofighter Typhoon savaş uçakları alımında son durum nedir?" sorusuna MSB kaynakları şu cevabı verdi:

"Eurofighter teminine yönelik girişimlerimiz devam ediyor. Bu konuda İngiliz ve Alman yetkililer görüşmelerini sürdürmektedir. 

Bizim beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun kararlar almasıdır. Biz olumlu sonuç alınacağına inanmaktayız."

Türkiye, Eurofighter Typhoon uçaklarının en yeni sürümü olan Tranche-4'ten 40 adet almak için talepte bulunmuştu. 

İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler Haberi Görüntüle

PALETLİ UMTAS ARAÇLARI TESLİM EDİLİYOR

Savunma sanayiindeki son gelişmeler ve envantere giren yeni ürünlere dair bilgiler veren MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yerli ve milli ürünlerinin katkısıyla Türk ordusunun caydırıcılığının her geçen gün daha da arttığına işaret etti.

Tuğamiral Aktürk, ilk milli fırkateyn TCG İSTANBUL'a entegrasyonu yapılan Milli Dikey Lançer Atım Sistemi (MİDLAS) ile HİSAR-D Kontrol Test atışının 10 Mart'ta Sinop açıklarında başarıyla icra edildiğini hatırlattı.

Paletli aracın üzerindeki lançerden ateşlenen UMTAS füzesi

Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarlarda, 'Zırhlı Tanksavar Aracının (UMTAS CİRİT/Paletli)' muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını aktaran Aktürk, ASFAT ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü arasında imzalanan '8 Adet Liman Kontrol Botu Projesi' kapsamında, yerli ve milli asayiş ve emniyet botu ASBOT'un 7.'sinin 9 Mart'ta teslim edildiğini kaydetti.

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketinin 74. kuruluş yıldönümünü de kutlayan Aktürk, bakanlığa bağlı kuruluş olan MKE'nin hayata geçirdiği önemli projelerle ülkenin gücüne güç kattığını ifade etti.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Loading