Yandex Metrica

F-35 tuzağı! ABD'nin kirli oyunu deşifre oldu: Türkiye'ye savaş uçağını verecekler ama...

F-35 tuzağı! ABD'nin kirli oyunu deşifre oldu: Türkiye'ye savaş uçağını verecekler ama...

Türkiye'nin ABD'den F-35 alımına ilişkin açıklamalarda bulunan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal "Montrö'nün kaldırılmasına yönelik talep ve hemen akabinde F-35 konusundaki yumuşak mesajlar, Ukrayna ve İran konusunda Türkiye'nin tamamıyla ABD eksenine girmesi için ortaya atıldı." ifadelerini kullandı.

Savunma

07.05.2024, 09:50

Türkiye'nin F-35 alımına yönelik ve Ortadoğu'daki son gelişmeleri konu alan bir makale kaleme alan ABD'nin CIA Direktörü William Burns, "Ortadoğu'yu son 40 yıldır bu kadar karmaşık ve patlamaya hazır görmedim" ifadelerini kullandı. Burns açıklamalarına yönelik İran'dan ise "Herhangi bir saldırıya kararlı ve süratle yanıt vereceğiz" dedi. İran ile ABD arasında tansiyon yükselirken, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland ise Washington'ın, Türkiye'yi F-35 ailesine geri almaktan memnuniyet duyacağını söylemesi soru işaretlerini beraberinde getirdi.

F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin aldı F-35 taşıyan dev helikopter aynı anda tanker uçaktan havada benzin... Haberi Görüntüle

KÜRESEL SAVAŞIN ZEMİNİ HAZIRLANIYOR

Ortadoğu'daki son gelişmeleri ele alan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Köni, Ortadoğu'dan başlayarak, küresel savaşa evrilecek bir çatışmanın kapıda olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Köni, "Burns'ün sözleri aslında, psikolojik altyapı oluşturmak için ortaya atıldı. ABD, İran üzerinden yeni bir çatışma planlarken, şimdiden bunun altyapısını oluşturup, 'uyarmıştık' imajı çizmeye çalışıyor. F-35 için ılımlı mesajlar da bunun için" şeklinde ifade kullandı.

TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti koydu TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti... Haberi Görüntüle

"ORTADOĞU'DA KRİZ DEVAM EDECEK"

"ABD sürekli olarak, batılı müttefiklerine Ukrayna'ya yardım çağrısında bulunuyor." diyen Prof. Dr. Köni, "Trump, seçilirse ABD dış politikası ve kadrolar tümüyle değişir. ABD halkının önceliği göçle mücadele. Ancak Biden yönetimi kasım ayına kadar görevde kalacağından Ukrayna ve Ortadoğu'daki kriz devam edecek." şeklinde konuştu.

O silahı üreten 3 şirketten biri Türk! 30X113 mm'de ATAK-2 teslimatı başlıyor O silahı üreten 3 şirketten biri Türk! 30X113 mm'de ATAK-2... Haberi Görüntüle

"İRAN İLE TÜRKİYE'Yİ KARŞI KARŞIYA GETİRECEK"

"ABD, İran'a müdahale konusunda da müttefiklerin dahil olmasından yana." diyen Köni, "Türkiye ve Katar, öne sürülmek istenen iki ülke. Nuland'ın 'F-35 verebiliriz' açıklamasını bu açıdan okumak gerektiğine inanıyorum. ABD önümüzdeki ilkbahardan itibaren S-400'leri bile sorun etmeden hem F-35 teslimatı, hem ekonomik destek açıklamalarında bulunabilir. İran ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Dev köprüyü Zafer Bayramı'nda havaya uçuracaklar: Herkes o tarihe kilitlendi Haberi Görüntüle

"VEKALET SAVAŞLARI"

Sözlerine devam eden Köni, "İran olası bir savaşta Çin ve Rusya'dan destek yağacaktır. Nisan ve sonrasında bir takım olaylar gelişebilir. PKK'nın kış ortasındaki hain saldırısını, İsveç'in NATO üyeliği üzerinden okumak gerek. Türkiye, ne olursa olsun İran ile savaşa girmez ancak Ortadoğu'da vekalet savaşları yaşanacaktır." şeklinde konuştu.

Plazma bombası: Lazerle çalışan hayalet denizaltı derinlerdeki savaşı kökünden değiştirebilir Plazma bombası: Lazerle çalışan hayalet denizaltı derinlerdeki savaşı kökünden değiştirebilir Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'Yİ TUZAĞA ÇEKECEKLER"

CİA Direktörü Burns'ün kaleme aldığı yazıya ihtiyatla yaklaştığını belirten Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Ünal, Yazının bütün olarak ele alındığında Burns'ün; Ukrayna ve İsrail'e batı desteğinin devam etmesi gerektiğine işaret ettiğini söyledi.

"Montrö'nün kaldırılmasına yönelik talep ve hemen akabinde F-35 konusundaki yumuşak mesajlar, Ukrayna ve İran konusunda Türkiye'nin tamamıyla ABD eksenine girmesi için ortaya atıldı." diyen Prof. Dr. Hasan Ünal, "ABD'nin Ukrayna meselesi ve Karadeniz'de Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiye'yi yanlarına çekmek için eninde sonunda, F-35'leri de teslim edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Zırhlı aracın tepesinden havan topu çıkıyor: Mehmetçikten ALKAR'lı VURAN dersi Zırhlı aracın tepesinden havan topu çıkıyor: Mehmetçikten ALKAR'lı VURAN dersi Haberi Görüntüle

"DÜNYA SAVAŞ ÇEMBERİNE DÖNER"

Prof. Dr. Ünal, Biden yönetiminin Türkiye'yi tuzağa çekmeye çalıştığını belirterek, "Ancak Türkiye tuzağa düşmeyecektir. Direk olarak Rusya ve İran'ı karşımıza almak ekonominin tümüyle çökmesi anlamına gelir." dedi.

Sözlerine devam eden Ünal, "ABD veya batının İran'a müdahalesi durumunda Türkiye çekimser kalır. NATO resmi olarak İran ve Rusya'ya müdahalede bulunacağını düşünmüyorum. Bu olursa, dünya ateş çemberine döner ve nükleer savaş felaketi yaşanır." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

4

1

1

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading