Yandex Metrica

Düşmanı mikrodalga silahıyla kızartacaklar! Bir kamyona sığıyor, her şeyi pişiriyor

Çin basınında yayınlanan çarpıcı bir haber, Tayvan'ı işgale hazırlanan ülkenin çok kritik bir teknolojiye eriştiğini ileri sürüyor. Bilim adamları, Stirling motorlarıyla çalışan çok güçlü ve kompakt bir mikrodalga silahını (HPM) geliştirmeyi başardı. 

Savunma

13.04.2024, 11:22

Çinli bilim insanları, türünün ilk örneği olabilecek yeni bir mikrodalga (HPM) silahını tanıttı. Bu cihazı öncekilerden farklı kılan unsurlar hem gücü hem de Stirling motoruyla çalışması...

Çin'in üretmeyi başardığını iddia ettiği silah, yönlendirilmiş enerji sistemleriyle savaş kabiliyeti bakımından önemli bir sıçramayı temsil ediyor. 

Pekin merkezli South China Morning Post gazetesinde yer verilen haber, Çinli bilimadamlarının dev mikrodalga silahını 4 adet kompakt Stirling ısı moturuyla çalıştırdığını belirtiyor. Gazete, Çin'in yeni HPM tasarımındaki Stirling motorlarının, ters ısı pompası şeklinde birlikte çalışarak termal enerjiyi mekanik enerjiye verimli biçimde dönüştürdüğünü kaydediyor. 

Habere göre, Çin silahındaki süper iletken bobinler, askerî uçak ve uyduları bastıracak kadar güçlü mikrodalgalar yayarak 4 Tesla gücünde manyetik alan üretebiliyor. Sözkonusu silah, dünyada Stirling motor teknolojisine dayalı ilk HPM aygıtı durumunda. 

Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son ayağı tamamlanıyor Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son... Haberi Görüntüle

CERN'DEKİ MANYETİK ALAN GÜCÜNÜN YARISI

Çin basını, kararlı durum manyetik alan yoğunluğunun Dünya'nın manyetik alanının 68 bin katına ulaştığını, bunun yanında HPM'nin Avrupa'nın CERN laboratuvarındaki Büyük Hadron Çarpıştırıcısındaki manyetik alan gücünün neredeyse yarısına ulaşabildiğini ileri sürüyor. 

Bir kamyona rahatlıkla sığabilen silah sistemi, manyetik alan oluşturmak için gereken enerjiyi ekonomik biçimde sağlayabiliyor. Ön testlere göre Çin, mevcut yöntemlerin gerektirdiği enerjinin yalnızca 5'te 1'ini tüketmeyi ve HPM'yi 4 saat boyunca kesintisiz çalıştırmayı başardı. 

Stirling motorların '10 darbeyle 10 gigawatt'a kadar elektrik üretebildiğini ileri süren Çin baasını, mikrodalga silahı HPM'nin uçak, dron ve uydulardaki hassas elektronikleri kızartacak kadar güçlü hale geldiğini kaydediyor. 

Isı pompalarında kullanılan Stirling motorlar mikrodalga silahını ilk kez çalıştırdı.

Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9 bin kilometre sürate ulaştı Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9... Haberi Görüntüle

SADECE CİHAZLARI DEĞİL, İNSANI DA ETKİLİYOR

MilitaryAerospace adlı platform için yazdığı makalede savunma uzmanı Jim Romeo, HPM'lerin insan hayatına zarar vermeden bilgisayarları, elektronikleri ve sensörleri yok edebileceğinden, bu yönüyle kentsel savaş senaryoları için çok uygun bir yetenek olduğundan bahsetmişti. 

Olası bir işgale karşı şehir savaşına hazırlanan Tayvan, yapay zeka destekli dronları yoğun olarak kullanacağı için Çin'in HPM mikrodalga cihazına 7 milyon nüfuslu Taipei'de başvurabileceği belirtiliyor. 

Mikrodalga silahlarının manyetik etki oluşturarak düşman silahlarını bastırmakla yetindiği söylense de HPM, insan üzerinde de ölümcül etkiler bırakabiliyor. Mikrodalga silahları insanları hedef aldığında atomların titreşmesini sağlayarak ısıyı hızla yükseltiyor ve yaklaşık 200 metre uzaktan bir insanın vücut ısısı birdenbire 36 dereceden 41 dereceye çıkabiliyor. 

Cihazın manyetik etkisi arttığında ya da hedefe yakınlaştığında bu sıcaklık artışı ölümcül olabiliyor. Mikrodalga cihazlarının bir şehir üzerinde denenmesi halinde kitlesel bilinç kaybı ve sersemliğe yol açabileceği belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

1

3

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading