Yandex Metrica

BARKAN robotun ateş hattı 6 bin metreyi geçiyor! Repkon ve Trakon silahlarıyla şov yaptı

BARKAN robotun ateş hattı 6 bin metreyi geçiyor! Repkon ve Trakon silahlarıyla şov yaptı

Türk insansız kara araçları ailesinin ilk üyelerinden HAVELSAN yapımı BARKAN, otomatik silahlı ve bombaatarlı hale geldi. Millî İKA, Repkon üretimi 40 mm bombaatar ve Unirobotics imzalı Trakon'la şov yaptı.

Savunma

21.05.2024, 19:39

Türkiye'nin insansız kara araçları (İKA), entegre edilen yeni silah sistemleriyle caydırıcı bir kimliğe bürünüyor. İKA ailesinin ilk üyelerinden HAVELSAN yapımı BARKAN hem bombaatar hem de uzun menzilli otomatik tüfekle teçhiz edildi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine 2023 yılında dahil olan millî robot sistemi, HAVELSAN'ın yıllardır geliştirmeye uğraş verdiği 'dijital birlik' konseptinin bir parçası. 

Bir süredir çeşitli otomatik silahlar ve gözetleme sistemleri kullanan BARKAN bu kez Repkon Defence üretimi 40 milimetre Otomatik Bombaatar (RDS40-AGL) ve Unirobotics tarafından geliştirilen TRAKON Lite Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi ile boy gösterdi. 

Her iki silahla birlikte atış testleri gerçekleştiren robot BARKAN, caydırıcı gücünü daha da artırdığını gözler önüne serdi.

'Orta sınıf 1. seviye insansız kara aracı' BARKAN, TRAKON LITE entegrasyonu ile birlikte 7,62, 5,56 milimetre makineli silahın yanısıra, 12,7 milimetre ağır makineli tüfekleri taşıyabilme kabiliyeti kazandı.

TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2 bin kilometreye uçurur TEI Genel Müdürü TJ300'ü böyle anlattı: Yakıtı koyarsan füzeyi 2... Haberi Görüntüle

6 BİN 800 METREYE MERMİ YOLLUYOR

12,7 milimetre ağır makineli tüfek, yaklaşık 2 kilometre menzil içerisindeki hedefleri 930 km/s namlu çıkış hızına ulaşan mermilerle ateş altına alabiliyor. Bu kalibredeki mühimmatın maksimum menzili 6,8 kilometreyi buluyor. BARKAN, TRAKON LITE entegrasyonuyla vurucu gücünü önemli ölçüde artırdı. 

Repkon üretimi 40 milimetre Otomatik Bombaatar ise 40x53 milimetre mühimmatları ile atış kabiliyetine sahip bulunuyor. RDS40-AGL yaklaşık 2 bin metreyi bomba ile ateş altına alabiliyor. 

Silahlı İnsansız Kara Aracı BARKAN

500 kilogram ağırlığa sahip BARKAN, zorlu coğrafyalarda 8 saat boyunca kesintisiz görv yapabiliyor.

Robotik Kol ile bomba imha görevinde kullanılan BARKAN, aynı zamanda KBRN Tespit, Yük Taşıma/Çekme, Gece/Gündüz Keşif, 3 Boyutlu Haritalandırma ve Kurtarma görevleriyle de operasyon sahasına çıkabiliyor. 

Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son ayağı tamamlanıyor Amerikan ordusu şimdi de Ağrı Dağı'na bakıyor: Türkiye kuşatmasının son... Haberi Görüntüle

BARKAN GELİŞTİ, KAPGAN YÜKLENİYOR

TRAKON LITE silahı ile RDS40-AGL bombaatarını taşıyan BARKAN, hedefine saatte 18 km hızla yaklaşarak 6 kilometreden mermi, 2 kilometreden bomba yağmuruna tutabiliyor.

Geniş bir ihracat potansiyeli bulunan BARKAN, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanılıyor. 

BARKAN'ın bir üst segmentinde daha ağır silahlar taşıyabilen KAPGAN bulunuyor. HAVELSAN'ın KAPGAN İKA'sı gelişimini sürdürüyor. 

HAVELSAN'ın insansız kara aracı KAPGAN

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading