Yandex Metrica

ATAK Faz 2 tam gaz! Helikopter sayısı 64 oldu

ATAK Faz 2 tam gaz! Helikopter sayısı 64 oldu

Türkiye savunması milli helikopter ATAK'larla güçlenmeye devam ediyor. ATAK'ların gelişmiş versiyonu FAZ 2'lerden biri daha teslim edildi. Envanterdeki toplam sayı 64 oldu.

Savunma

25.02.2024, 00:19

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), milli helikopter ATAK'ların geliştirilmiş versiyonu olan FAZ 2 teslimatını gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Üretim hattından çıkarak testlerden geçen bir ATAK daha Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edildi. 

Böylece güvenlik güçleri envanterinde ilk ATAK versiyonuyla FAZ 2'lerin toplamı 64'e ulaştı. Son ATAK FAZ 2'nin Jandarma'ya verilmesiyle birlikte bu kuvvetteki ATAK sayısı 7'ye ulaştı. 

Halen 54 adet ATAK Kara Kuvvetleri'nde, 3 tanesi de Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunuyor. 

TUSAŞ ile İtalyan Agusta Westland işbirliğiyle geliştirilen T129 ATAK helikopterleri CİRİT, UMTAS ve Stinger füzeleri taşıyabiliyor. 

TUSAŞ tarafından geliştirilmeye başlanan FAZ 2 versiyonu ATAK'lar ise elektronik harp ve muhabere sistemleri bakımından ilkinden daha üstün özellikler barındırıyor. Ayrıca bu helitopterler ilk versiyondan farklı olarak lazer ikaz alıcılara da sahip durumda. 

FAZ 2'lerde ilk teslimat geçtiğimiz şubat ayında yapılmış ve serinin ilk ürünleri Emniyet Genel Müdürlüğü ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmişti. 
 


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading