Yandex Metrica

ASELSAN: Azerbaycan'la akıllı şehirler kuracağız

ASELSAN: Azerbaycan'la akıllı şehirler kuracağız

Ermeni işgalinden kurtardığı Karabağ topraklarında akıllı kentler kurmayı planlayan Azerbaycan, bunu Türkiye ve bilhassa ASELSAN'la yapacak.

Savunma

23.01.2024, 22:03

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, Türkiye ile Azerbaycan arasında giderek derinleşen işbirliği konularına ilişkin önemli mesajlar verdi. Görgün, işbirliğinin savunma sanayiinde olduğu gibi sivil alanlarda ve şehircilikte de gelişeceğini kaydederek, Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ'da akıllı şehirler kurmak isteyen Azerbaycan'ın bu hedefe ASELSAN'la ulaşacağına işaret etti. 

Bakü medyasına gönderdiği mesajda Görgün şunları söyledi: 

"Azerbaycan'ın savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltmayı, teknoloji transferi projeleri ile kritik teknolojilere erişim sağlamayı ve yerel istihdam yaratarak sanayiyi güçlendirmeyi hedefliyoruz.

Kritik sivil teknoloji ile askeri teknolojinin iç içe geçtiği bir dönemde, ileri teknoloji çözümleri sunan savunma sanayi firmalarının sivil sektörde de faaliyet göstermesi şart. Bu doğrultuda ASELSAN olarak Türkiye'nin yanısıra Azerbaycan'da da faaliyetlerimizi ilgili kurumların çözüm ortağı mantığıyla yürütmekteyiz. Akıllı şehirler, sinyalizasyon ve otomasyon gibi Azerbaycan'da stratejik öneme sahip sivil projelerle çalışmayı hedefliyoruz."

İngiltere'de GÖKBEY rüzgarı: İlk yurt dışı uçuş gösterisini yaptı İngiltere'de GÖKBEY rüzgarı: İlk yurt dışı uçuş gösterisini yaptı Haberi Görüntüle

ORTAK ÜRETİM VE GELİŞTİRME

"İki kardeş ülke arasındaki işbirliği her alanda devam ediyor. Savunma sanayinde de ortak üretim ve geliştirme konuları önceliklidir. Daha önce de belirttiğim gibi ASELSAN'ın ASELSAN-BAKÜ şirketi 1998 yılından beri Azerbaycan'da faaliyet gösteriyor. Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı ile ASELSAN, özellikle elektro-optik ve gece görüş sistemleri alanında ortak üretim faaliyetleri yürütüyor. Son yıllarda rehber kitleri ile ilgili ortak çalışmalarımız da oldu."

KIZILELMA kıç kaldırdı, asfaltı yakmaya hazır: TB3'ün ardından ANADOLU'ya inecek KIZILELMA kıç kaldırdı, asfaltı yakmaya hazır: TB3'ün ardından ANADOLU'ya inecek Haberi Görüntüle

TEKNOFEST AZERBAYCAN!

"İnanıyorum ki gelecekte savunma sanayii alanında ortak girişimlerin örgütlenmesi, ortak ürünlerin üretimi gerçekleştirilecektir. Bu alanda teknoloji seven, yaratıcı, yenilikçi üniversite mezunlarına, beyin sermayesine ihtiyaç olduğunu da belirtmek isterim. Bu nedenle önümüzdeki yıl Azerbaycan'da bir TEKNOFEST düzenleyeceğiz. Azerbaycan'ın savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltmayı, teknoloji transferi projeleri ile kritik teknolojilere erişim sağlamayı ve yerel istihdam yaratarak sanayiyi güçlendirmeyi hedefliyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading