Yandex Metrica

ANADOLU gemisi denize SİDA bıraktı, ZAHA komando taşıdı, Denizkurdu yine nefes kesti

ANADOLU gemisi denize SİDA bıraktı, ZAHA komando taşıdı, Denizkurdu yine nefes kesti

Doğu Akdeniz'de icra edilen Denizkurdu-II Tatbikatı, Türk donanmasının muharip platformlarını bir araya getirdi. Savaş filmlerini aratmayan sahnelerin yaşandığı tatbikat yine nefes kesti. 

Savunma

20.05.2024, 10:40

Denizkurdu-II 2024 Tatbikatı seçkin gözlemci gününde nefesleri kesti. Türk donanmasının pek çok muharip platformunu bir araya getiren tatbikat savaş filmlerini aratmadı.

Tatbikatın Doğu Akdeniz ayağında fırkateyn, korvet, hücumbot, mayın ve karakol gemileriyle denizaltılar Marmaris'teki Aksaz Limanı'ndan hedef bölgeye hareket etti. 

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in TCG SALİHREİS fırkateyninden izlediği tatbikatta öncelikle taktik pençe harekâtı ile sürüklenen mayına 2 SAS komandosu tarafından müdahale edildi.

Bölgede tespit edilen mayınlar etkisiz hale getirilirken, hedef adaya yönelik ilk giriş harekâtı iki safha halinde icra edildi.

AKSUNGUR SİHA belirlenen hedefi bombaladı.

Öyle bir kara robotu ki her kılığa girebiliyor: Elektronik harp, kablolu dron, lazer güdümlü füze... Öyle bir kara robotu ki her kılığa girebiliyor: Elektronik harp,... Haberi Görüntüle

ANADOLU'DAN HELİKOPTERLER HAVALANDI

İlk safhada amfibi harekâta tehdit teşkil eden hedefler, TCG ANADOLU'dan hareket eden taarruz helikopterleri ve sualtı taarruz botları tarafından yapılan havadan ve denizden atışlarla etkisiz hale getirildi.

Harekâtın ikinci safhasında ise amfibi hücum timleri ve amfibi deniz piyadeleri havadan ve denizden çıkarma plajına intikal etti ve hedef ada koordineli olarak ele geçirildi.

FNSS yapımı amfibi zırhlı araç ZAHA'nın da görev aldığı tatbikatta hedef kara parçasına çıkarma yapıldı. 

Türk donanmasındaki hücumbotlar top atışı yaptı.

Mahmut Akşit'ten bomba mesajlar: 13 kişilik hakem heyeti KAAN motorunu seçti! Gençler bilimadamı gibi çalışıyor Mahmut Akşit'ten bomba mesajlar: 13 kişilik hakem heyeti KAAN motorunu... Haberi Görüntüle

ADA SINIFI KORVETLER TRANSFER YAPTI

Denizaltı savunma harbi kapsamında helikopter ile sonar daldırması yapıldı. Angajman kriterlerini karşılayan hedefe, deniz karakol uçağı tarafından Rextorp talim torpidosu atışı icra edildi.

Daha sonra TCG SALİHREİS'in iskele tarafında TCG BÜYÜKADA, sancak tarafında TCG BURGAZADA, posta çantasıyla malzeme transferi yapıldı.

Tatbikatın bir diğer safhasında ise belirlenen hedefe AKSUNGUR SİHA tarafından atış yapılırken helikopterler tarafından da havadan satha temren güdümlü mermi atışı gerçekleştirildi.

Bir sonraki aşamada ise bahse konu hedef geminin imha edilmesi maksadıyla 4 hücumbot tarafından eş zamanlı su üstü atış yapıldı.

Tatbikatta TCG İSTANBUL fırkateyni ile ADA sınıfı MİLGEM korvetleri birlikte görev yaptı.

Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9 bin kilometre sürate ulaştı Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9... Haberi Görüntüle

MİLGEM FIRKATEYN VE KORVETLERİ BİR ARADA 

Denizkurdu-II Tatbikatı'nda TCG İSTANBUL fırkateyni ile TCG BÜYÜKADA ve TCG HEYBELİADA korvetleri birlikte görev yaptı.

Özel birlikler amfibi zırhlı personel taşıyıcı ZAHA ile çıkarma yaparken, AKSUNGUR SİHA belirlenen hedefi ateş altına aldı. Sikorsky ile AH-1W Süper Kobra helikopterleri TCG ANADOLU gemisinden havalandı. 

SAT/SAS komandoları ise deniz altındaki mayını bulup etkisiz hale getirdi. Tatbikatta, hava savunma atışları, kara bombardımanı atışları, deniz hava vasıtalarından güdümlü mermi atışları (TEMREN, MAM-L) ile kamikaze insansız deniz aracı (KİDA) harekâtı gerçekleştirildi.

Tatbikat su üstü ve hava araçlarının denizdeki resmi geçit töreniyle tamamlandı. Geçit törenine TCG ANADOLU'nun yanı sıra bu gemiden denize salınmış 4 adet insansız deniz aracı da katıldı. SİDA'lardan birinin ASELSAN ile Sefine Tersanesi yapımı MARLIN olduğu gözlendi. 

Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar yakında boş kalabilir Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar... Haberi Görüntüle

GÜLER: MAVİ VE GÖK VATANIN YILMAZ SAVUNUCULARI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tatbikat sonunda personele telsizden seslendi.

Tatbikatta faaliyet yürüten tüm deniz ve hava ekibine teşekkür eden Güler, "Tatbikat sırasında Mavi ve Gök Vatanın yılmaz savunucuları, deniz ve hava kuvvetleri ile sahil güvenlik komutanlığı unsurları birlikte uyum içerisinde çalıştı. Denizlerdeki hak ve menfaatleri korumak için tüm personel, hazır ve kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Bu tatbikatlar sayesinde askerlerin harbe hazırlık düzeyini artırmakta olduğunu söyleyen Güler, "Tüm bu görevlerinizin yanı sıra dünya denizlerinde şanlı bayrağımızı dalgalandırarak küresel barış ve istikrara önemli katkı sağlamaktasınız. Denizleriniz sakin pruvanız neta, yolunuz, bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu

Tatbikatı, Güler'in yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Erdinç Altıner de TCG SALİHREİS fırkateyninden takip etti.

Tatbikatın seçkin gözlemci gününe Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Finlandiya, Gürcistan, Irak, Japonya, KKTC, Libya, Malezya, Nijerya, Portekiz, Sierra Leone, Ürdün ve Yemen'den 18 askeri ataşe de katıldı.

Habere Tepki Ver

14

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading