Yandex Metrica

DOLAR

32.49

%0.15 expand_less

EURO

34.87

%0.13 expand_less

ALTIN

2434.20

%-0 expand_less

BIST

10082.77

%1.69 expand_less

BTC ($)

63998.14

%1.69 expand_less

Afrika ülkesinden AKINCI mesajı: Halkımıza ve Erdoğan'a teşekkürler

Afrika ülkesinden AKINCI mesajı: Halkımıza ve Erdoğan'a teşekkürler

Batılı ülkelerce aparat olarak kullanılan terör örgütleri Türk SİHA'ları karşısında tutunamadı. Kara Kıta'da onlarca yıldır sürmekte olan sömürge oyunu Türk silahlarıyla bozuluyor. Terör örgütlerine karşı Bayraktar TB2'leri bir süredir başarıyla kullanan Sahraaltı ülkesi Burkina Faso, insansız operasyonlarda yeni bir aşamaya geçti. Baykar'dan satın alınan AKINCI TİHA'lar bu ülkede göreve başladı. Devlet Başkanı İbrahim Traore, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğinden ötürü teşekkür etti. 

Savunma

25.04.2024, 10:01

Afrika ülkeleri sömürgeci devletlerin araç olarak kullandığı terör örgütlerini Türkiye'den alınan insansız hava araçlarıyla geriletiyor.

Ayrılıkçı Tigray örgütüyle mücadaleyi Türk SİHA'ları sayesinde kazanan Etiyopya'nın ardından Mali, Burkina Faso ve Somali, Batılı ülkelerce desteklenen El Kaide, DEAŞ ve Eş Şebab benzeri örgütleri yenilgiye uğratıyor. 

Afrika'da Türk silahlarını yoğun olarak kullanan ülkelerin başında, Sahraaltı coğrafyasının önemli gücü Burkina Faso geliyor.

2022 sonlarında Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alan ve Fransız güçlerini kovduktan sonra bu araçlarla aktif operasyonlara hız veren Burkina Faso ordusu, çölde halkı canından bezdirmiş silahlı yağmacılara karşı önemli başarılar elde etti. 

Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Haberi Görüntüle

AKINCI, BİR GRUP YENİ TB2 İLE GÖREVE BAŞLADI

SİHA'lar bu Afrika ülkesinde öylesine etkili oldu ki, 2023 yılı süresince 3 binden fazla terör saldırısı TB2'lerin keşif, gözetleme ve imha operasyonu sayesinde önlendi. 

22 milyon nüfuslu ülkede Vagadugu yönetimi, SİHA yeteneğini geliştirme yolunda yeni bir adım atarak Baykar şirketinden taarruzî insansız hava aracı AKINCI'yı satın aldı. Envanterindeki Bayraktar TB2'lere şimdi AKINCI'yı ekleyen Burkina Faso'da yüzler gülüyor. 

Askerî müdahale ile yönetimi ele aldıktan sonra Fransız sömürgecileri kapı dışarı eden Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traore, AKINCI TİHA'ları envantere kazandıran Burkina halkına ve kendilerini destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti. 

Türk roketiyle uzayda '300' sesleri: Delta-V Sors'un sır menzilini paylaşmıyor Türk roketiyle uzayda '300' sesleri: Delta-V Sors'un sır menzilini paylaşmıyor Haberi Görüntüle

TRAORE: AKINCI ÇOK DAHA YETENEKLİ

AKINCI TİHA'lar ve bir grup yeni TB2'nin göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Traore, Bayraktar TB2'lerin ardından AKINCI ile askerî kabiliyetlerinin daha da arttığına işaret ederek şunları söyledi:

"Bayraktar TB2'lerle elde ettiğimiz yeteneği daha da ilerletmenin sevincini yaşıyoruz. 

Bildiğiniz gibi AKINCI oldukça modern bir SİHA'dır. Bir süredir test aşamasındaydı ve tüm testleri tamamlandı. 

Bu uçakların Burkina ordusuna dahil olduğunu müjdelemek bizim için bir gurur vesilesidir. 

Bu SİHA'lar, yani TB2 savaşın başından beri kendini zaten kanıtladı. Yeni edindiğimiz AKINCI çok daha yetenekli. 

Üretici firma teknik yetenekleri çok daha güçlü bir uçak geliştirmiş. Bu uçakların en etkileyici yanı taşıma kapasitesidir." 

Burkina Faso envanterine katılan AKINCI TİHA

300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek 300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜRLER 

"AKINCI testler sırasında muharebe görevi bile icra etti. Dolayısıyla bunlar şu anda sahip olduğumuz çok yüksek performanslı, güvenilir cihazlardır.

Bugün Türkiye ile işbirliğimizin çok iyi gittiğini söyleyebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. 

Bu işbirliğine öncülük eden sayın bakanımıza da, Burkina Faso'ya sağladığı her türlü destek için teşekkür ederiz. 

Tarihimizin bu çok önemli aşamasında, terörle mücadele sürecinde bu türden sağlıklı ve samimi ortaklığa ihtiyaç var. Şu ana kadar her şey çok iyi gidiyor." 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

KALICI İZLEME İMKANI MÜMKÜN HALE GELDİ

"Vatandaşlarımız sayesinde bu uçakları alabiliyoruz. Bu uçaklar operasyonel kabiliyetimizi artıracak, orası kesin.

Bazı uçaklar bakıma girdiğinden ötürü sürekli keşif ve gözetleme için belirli sayısa SİHA'ya ulaşabilmemiz önemlidir. Böylelikle kalıcı izleme yapmak mümkün hale geliyor. 

Mücadelemizin anlamını idrak eden Burkina halkına teşekkür ederim. Topraklarımızı savunma konusunda Silahlı Kuvvetlerimizin gücünün artmasını sağlayan bu katkı için çok teşekkürler." 

MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG AKHİSAR'a monte edildi: Artık deniz testlerine hazır! MKE üretimi 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk ünitesi TCG... Haberi Görüntüle

ŞİMDİ GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORLAR 

Burkina Faso'da terörün geriletilmesinde pay sahibi olan isimlerden Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu ülke yönetimi tarafından devlet nişanına layık görülmüştü.

Şimdi Sahel bölgesinde AKINCI TİHA'ların da göreve başladığını hatırlatan Bayraktar, son gelişmeyi sosyal medya hesabında şöyle yorumladı:

"Radikal örgütlere karşı yaşam mücadelesi veren Afrika'nın en yüksek terör tehditi altındaki ülkesi olan Burkina Faso, bugün Bayraktar AKINCI TİHA'ları törenle envanterine aldı.

Burkina Faso'da her yıl binlerce masum sivil terör saldırılarında hayatını kaybediyor. Global Terorism Index 2022'ye göre dünyadaki terör saldırılarının yüzde 48'i Sahel bölgesinde düzenleniyor.

Kara Kıta Afrika'da her yıl on binlerce masum insan hayatını kaybederken, milyonlarca kişi evlerinden ve yurtlarından oluyor.

Afrika'da Burkina Faso gibi birçok ülke parçalanmalarını önlemek ve  masum vatandaşlarını korumak için savunma kabiliyetlerini Bayraktar TB2 SİHA ve Bayraktar AKINCI TİHA ile güçlendiriyor.

Milli SİHA'ların devreye girmesiyle tablo değişmeye başladı. Devletler hakimiyetlerini güçlendirirken, masum insanlar ise geleceğe daha güvenle bakıyor."

Türk SİHA'larının Afrika ve dünyadaki yayılım ağı genişliyor.

Habere Tepki Ver

10

1

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Loading