Yandex Metrica

81 Leopard tankının modernizasyonu başladı! 140 yeni Fırtına obüsü için karar verildi

Yeni ALTAY tankını seri üretime hazırlayan BMC şirketi aynı zamanda Leopard tanklarının modernizasyonu çalışmalarını yürütüyor. Şirket yetkilileri yeni nesil FIRTINA obüsleri ve bu araçlarda kullanılacak milli motorlar hakkında da önemli bilgiler verdi.

Savunma

02.04.2024, 17:23

BMC Savunma Genel Müdürü Mehmet Karaaslan, Arifiye'deki tank palet fabrikasında ALTAY tankına yönelik çalışmaların yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki Leopard tanklarından 81'inin modernizasyonuna başlandığını anlattı. 

Karaaslan'ın verdiği bilgiye göre Leopard 2A4 tankının modernizasyonuna başlandı. ALTAY platformu üzerine inşa edilecek tank kurtarıcı ve mayın temizleme tankı projelerinin sözleşme öncesi çalışmaları ise sürüyor. 140 yeni nesil FIRTINA obüsünün ve buna bağlı olarak dolum aracı POYRAZ'ın üretimi devam ediliyor.

TSK envanterindeki Alman Leopard tanklarından önümüzdeki dönemde modernizasyondan geçirilecek araçların sayısı 280'i bulacak. 

ALTUĞ 8x8 zırhlı personel taşıyıcı göreve hazır hale getirilirken Yeni Nesil Paletli Araçlar Projesi için de hazırlıklar sürüyor.

Karaaslan, BMC'nin başta ALTUĞ 8x8 olmak üzere çeşitli araçlarda görev yapmak üzere kendi kule çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil eden kayıtlar dünyanın gündeminde Casus İHA ile F-35 üssünü saniye saniye kaydettiler: İşgalciyi rezil... Haberi Görüntüle

FIRTINA OBÜSÜNE YERLİ MOTOR 

BMC Savunma'nın ürettiği Yeni Nesil FIRTINA, önceki platforma göre beka kabiliyeti ve ateş gücü anlamında ilave yetenekler kazandı. Yerli ve milli alt sistemlerde dışa bağımlılık azaltıldı.

Yeni Nesil FIRTINA obüsünden şu ana kadar 6 adet üretildi. Aynı güç grubuyla 4 obüs daha üretilecek. 10 adetten sonra yurt dışından temin edilen başka bir güç gurubuna geçilecek. Bir ara çözüm olarak farklı bir alternatifle (Altay'daki Kore çözümünden farklı kaynak) yerli UTKU güç grubu hazır olana kadar üretim sürecek. 2025 yılından sonra FIRTINA obüsünün UTKU motoruyla üretilmesi hedefleniyor.

ALTUĞ 8x8 aracının zorlu testleri de tamamlandı.

F-16, Eurofighter, gemi ve uçak motoru ile türbin pazarlığı aynı anda yürüyor: Amerikan-Alman ortak yaptırımı F-16, Eurofighter, gemi ve uçak motoru ile türbin pazarlığı aynı... Haberi Görüntüle

BMC SAVUNMA ÜRETİM KOMPLEKSİ KURUYOR

BMC'ye işletme hakkı devredilen ve kamuoyunda 'tank paleti fabrikası' olarak bilinen Arifiye Tesislerinin modernizasyonu için 3 yıl içinde yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapıldı. Bu çalışmalarla üretim ve verimlilik artırıldı. BMC Power'ın yürüttüğü motor projeleri için de 30 milyon dolarlık yatırım Arifiye Tesislerinde hayata geçirildi.

BMC, TUSAŞ'ın yanında alınan araziyi 'savunma sanayisi üretim kompleksi' olarak değerlendirmeyi planlıyor. Yaklaşık 840 bin metrekarelik alanda BMC Power da yer alacak. Türkiye'de şu anda mevcut olmayan yaklaşık 300 bin metrekarelik ticari ve askeri araçlara hizmet verebilecek bir test parkuru oluşturulacak.

Ankara'da kurulacak tesis bölgedeki diğer işletmelere sağlanan teşvik mekanizmalarından farklı bir destek almayacak.

BMC Power Genel Müdürü Mustafa Kaval ise hibrit güç grubu konusunda öz kaynaklı çalışmaları bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının da bu konuda bir Bilgi İstek Dokümanı yayınladığını dile getiren Kaval, BMC Power ve BMC Savunma olarak buna bir yanıt hazırladıklarını bildirdi.

Kaval, ayrıca İşbir Elektrik ile yerli motorların jeneratörlerde kullanımı ve farklı şirketlerle insansız su üstü araçların motor ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her yerde Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her... Haberi Görüntüle

KARA ARAÇLARI İHRACATININ YARISI BMC'DEN

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş, otonomi konusunda ciddi çalışmaları bulunduğunu ve bir start-up ile stratejik ortaklığa gittiklerini söyledi.

BMC'nin Türkiye'nin toplam askeri kara aracı ihracatının yüzde 45'ini yaptığı bilgisini veren Yalçıntaş, ihracat performansının artarak devam edeceğini, yerli motorlar UTKU ve BATU'nun devreye girmesiyle 2025 ve 2026'da ihracat rakamlarının daha da üst seviyeye çıkacağını dile getirdi.

Yalçıntaş, Yeni ALTAY tankının da üretiminin yapılacağı tesise ilişkin, "Ankara'da kurulacak tesis için birkaç yüz milyon dolarlık yatırım yapacağız" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading