Yandex Metrica

Yoğurt tüketenler depresyona girmiyor! Bir kase yoğurt olumsuz düşünce ve kaygıyı yok ediyor

Yoğurt tüketenler depresyona girmiyor! Bir kase yoğurt olumsuz düşünce ve kaygıyı yok ediyor

Kalsiyum deposu yoğurt kemikleri güçlendirip sindirim sistemini düzenliyor. Probiyotik bir gıda olan yoğurt yapılan araştırmalara göre depresyon riskini de ortadan kaldırıyor. Düzenli olarak yoğurt tüketenler daha az kaygı ve olumsuz düşünce taşıyor.

Sağlık

23.04.2024, 12:26

Günde bir kase yoğurt yemek depresyonu gideriyor. Kulağa ne kadar mantıksız gelse de, yoğurt yemek, psikolojiyi ve ruh halini yükseltirken depresyon riskini ortadan kaldırıyor.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

YOĞURT TÜKETENLER DAHA AZ KAYGILI

Hollanda'daki Lieden Üniversitesi'nden bilim adamları tarafından yürütülen yeni bir bilimsel araştırmaya göre, düzenli beslenmenin yanı sıra probiyotikli yoğurt tüketenlerin depresyona yakalanma olasılığının daha düşük olduğu belgelendi. Bu kişiler aynı zamanda, daha az olumsuz düşünce taşıdı ve daha az kaygı yaşadı.

Günde iki kaşık yoğurt tüketen kadın ve erkekler daha sağlıklı kararlar veriyor. Bunun nedeni, bakterilerin beyinle iletişim kurabilmesi ve kaygı ve klinik depresyon semptomlarını hafifletebilmesi.

Probiyotikler, yeterli miktarda tüketildiğinde sağlığa ve bazı hastalıkların tedavisine yarar sağlayan canlı mikroplardır. Bu iyi mikropların bazıları raf ömrünü uzatmak için işlenmiş durumda.

Önceki çalışmalar, probiyotiklerin yüksek tansiyonun yanı sıra hassas bağırsak sendromunu rahatlatabileceğini gösteriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading