Yandex Metrica

Ultra işlenmiş gıdalarla kendinizi öldürmeyin! Araştırmalara göre sağlıksız gıdalar erken ölümlerin sebebi!

Ultra işlenmiş gıdalarla kendinizi öldürmeyin! Araştırmalara göre sağlıksız gıdalar erken ölümlerin sebebi!

Uzmanlar her fırsatta beslenmede sağlıklı yiyeceklerin tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Bunun sebebi, kötü beslenme tarzının gerçekten hayati tehlikelere sebep olması. Yapılan araştırmalara göre ultra işlenmiş gıdalar, diyabet, kalp ve kanser gibi hastalıklardan ölüm riskinin en önemli gerekçesi.

Sağlık

23.01.2024, 20:03

Genel sağlık söz konusu olduğunda beslenme tek belirleyici faktör olmasa da, yeni bir çalışma işlenmiş gıda yemenin potansiyel olarak erken ölümlere yol açabileceğini gösteriyor. 

Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da zararlı çoğu da! İşte meyvelerle ilgili bilmeniz gerekenler Her yıl 5 milyon kişi bu yüzden ölüyor! Azı da... Haberi Görüntüle

ULTRA İŞLENMİŞ GIDALAR ÖLÜM SEBEBİ

Amerikan Önleyici Tıp Dergisi'nde yayınlanan çalışma, Brezilya diyet anketlerine bir göz attı ve katılımcılar tarafından tüketilen gıdaların yaklaşık %13 ila %21'inin ultra işlenmiş gıdalar olduğunu kaydetti. Ayrıca, 2019'da 30 ila 69 yaşları arasında erken ölen 541.160 yetişkinden 261.061'inin diyabet, kalp hastalığı ve kanser gibi önlenebilir, bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklandığı bulundu.

Daha yakından bakıldığında, çalışma modeli Brezilya'da 2019'da meydana gelen yaklaşık 57.000 ölümün ultra işlenmiş gıdalara bağlı olduğunu ortaya çıktı. Bu, toplam erken ölüm miktarının %10,5'ine eşitti. Ayrıca 30 ile 69 yaş arasındaki yetişkinlerin önlenebilir bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklanan ölümlerinin %21.8'ini oluşturuyor. 

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

GELİŞMİŞ ÜLKELERDE TÜKETİMİ ÇOK FAZLA

Çalışma Brezilya'dan gelen verileri dikkate alsa da, ekip, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde UPF'lere bağlı erken, önlenebilir ölümlerin, bu ülkelerin sakinleri olma eğiliminde olduğu için daha yüksek olabileceğine dikkat çekti.

Uzmanlara göre ultra işlenmiş gıdaların tüketimi, obezite, kardiyovasküler hastalık, diyabet, bazı kanserler ve diğer hastalıklar gibi birçok hastalık sonucuyla ilişkili.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading