Yandex Metrica

Uğur Şahin: Türkiye 3-4 ay içinde normalleşir

Uğur Şahin: Türkiye 3-4 ay içinde normalleşir

Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye'de normalleşmeye ilişkin müjde verdi. Şahin, '3-4 ay içinde Türkiye'de pandemi kontrol altına alınır.' dedi.

Sağlık

23.01.2024, 17:37

Biontech firmasının kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Sabancı Üniversitesi 2021 Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Şahin, video konferans yöntemiyle katıldığı programda aşılama sürecine ilişkin gidişat hakkında da açıklama yaptı.

Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler ömrü adeta törpülüyor? Uzmanlar hayata on yıl eklemenin kesin yolunu açıkladı! Hangi yiyecekler... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE 3-4 AY İÇİNDE NORMALLEŞEBİLİR"

Uğur Şahin, aşılamada yarattıkları etkinin boyutunun önemli olmadığını, tek bir kişiye yardım ettiklerinde de, tüm insanlığa fayda sağladığında da aynı oranda mutlu olduğunu ifade etti.  Şahin, Türkiye'de aşılama süreci ve normalleşmeye de değindi. 

Normal hayata dönüleceğinden emin olduğunu vurgulayan Şahin, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Aşılamanın pandemiyi kontrol altına alma konusunda yardımcı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla herkesin aşılanması çok önemli. Bu muhtemelen 3-4 ay içinde Türkiye'de de gerçekleşecek. Böylece hem enfeksiyonu kontrol altına alabileceğiz hem de hastaneye yatış oranlarını azaltabileceğiz ve normal hayatımıza devam edeceğiz."

PANDEMİDEN DERS ÇIKARMALIYIZ

"Pandeminin bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız çok önemli, bunlardan biri de bilim ve işbirliğinin ne denli büyük bir fark yaratabileceği oldu. Dolayısıyla, geleceğe iyimser bir şekilde bakmalı ve bilime, eğitime, araştırmaya yatırım yaparak işbirliğine daima açık olmalıyız."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading