Yandex Metrica

Ucuz kıyafetlerde kanser tehlikesi var! Giysilerdeki poli-floroalkil isimli madde, kansere sebep oluyor!

Ucuz kıyafetlerde kanser tehlikesi var! Giysilerdeki poli-floroalkil isimli madde, kansere sebep oluyor!

Çağımızın ölümcül hastalığı kanser, hava kirliliği, beslenme ve kıyafet seçiminden kaynaklanabiliyor. Özellikle giysilerde bulunan kimyasallar kansere sebep olabiliyor. Ucuz kıyafetlerde bulunan kimyasallar böbrek kanserine davetiye çıkarıyor.

Sağlık

05.02.2024, 07:05

Zehirli kimyasallar, ısıya, yağa, lekelere ve suya dayanacak şekilde tasarlanmış kıyafetlerde yaygın olarak kullanılıyor.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KIYAFETLERDEKİ KİMYASALLAR KANSERE YOL AÇIYOR

Bu kimyasallar uçuculukları nedeniyle ürünleri parçalayabiliyor ve havada hareket edebiliyor. Kan dolaşımına birkaç yoldan girip çeşitli kanser türlerine zemin hazırlayabiliyor.

Modern giysilerin üretiminde kullanılan bileşikler, son yıllarda cilt tahrişi ve gelişim sorunları dahil olmak üzere olumsuz sağlık etkileriyle ilişkilendiriliyor. Üretiminde yüksek düzeyde poli-floroalkil kullanılan kıyafetlere uzun süre maruz kalmak sağlığı olumsuz etkiliyor. 

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

POLİ-FLOROALKİL SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Poli-floroalkil isimli madde üç önemli nedenden dolayı tehlikeli. İlk olarak, bunun yapısı çevrede ve vücudumuzda bozulmaya direndikleri anlamına geliyor. İkincisi, çevreyi nispeten daha hızlı bir şekilde geçerek hareket alanını kontrol altına almayı zorlaştırıyor. Üçüncüsü ise, bazı poli-floroalkillere aşırı derecede düşük maruz kalmak bile sağlığı olumsuz etkileyebiliyor.

Ayrıca araştırmalar, artan Poli-floroalkil maruziyetiyle ilişkili riskin arttığını gösteriyor. Bu madde özellikle böbrek kanseri gelişimine yol açıyor. Prostat kanseri, lenfoma ve tiroid kanseri ile ilgili olarak benzer bulgular ortaya çıkmış. 

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

KARACİĞER HASTALIĞI VE OBEZİTEYE YOL NEDEN OLUYOR

Avrupa Çevre Ajansı da, kimyasalları karaciğer hasarı, tiroid hastalığı, obezite, doğurganlık sorunları ve kanser gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendiren önemli kanıtlar olduğunu doğruluyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading