Yandex Metrica

Turkovac hatırlatma dozu için kilit bir rol oynayabilir

Turkovac hatırlatma dozu için kilit bir rol oynayabilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, BioNTech aşısını 2 doz olanlara hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısının etkisinin araştırılacağını açıkladı.

Sağlık

23.01.2024, 18:17

TÜSEB Aşı Enstitüsü Başkanlığı görevine getirilen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Turkovac ile ilgili yürütülecek yeni faz çalışmalarının da detaylarını anlattı. 

Kara, başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelere de ihraç edebilecek düzeyde aşı geliştirilmesi ve üretilmesi için çalışacaklarını açıkladı. 

Prof. Dr. Kara, Turkovac aşısında da çok yakın bir zamanda iki doz BioNTech aşısı olan vatandaşlarda, "hatırlatma dozu olarak Turkovac'ın etkisinin araştırılacağı yeni bir faz çalışması başlatılacağını, bunun için de 300 ila 400 gönüllüye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla sütyen takanlarda... Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla... Haberi Görüntüle

KIRIM KONGO AŞISI GELİŞTİRİLECEK

Prof. Dr. Kara,  Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TÜSEB) bağlı Aşı Enstitüsü'nde, dünyada başka bir ülkede henüz geliştirilmemiş Kırım Kongo aşısı gibi yeni aşıların geliştirilmesi için de çalışılacağını bildirdi. 

Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Doktorlar uyarıyor: Diliniz bu renkteyse hemen hastaneye gidin! Haberi Görüntüle

İKİ DOZ BİONTECH OLANLARA ÜÇÜNCÜ DOZ TURKOVAC ÇALIŞMASI BAŞLAYACAK 

İlk yerli aşı olarak piyasaya çıkmaya hazırlanan Turkovac aşısı ile ilgili bilgi veren Kara, Faz 3 çalışmalarının 1. ve 2. basamaklarının tamamlandığını aşının bitmeye çok yakın olduğunu bildirdi. 

Şu anda aşı ile ilgili iki çalışma yapıldığını bildiren Kara, bir çalışmanın daha önce hiç aşı olmayanlarını ilk defa Turkovac ile aşılanması, diğer çalışmanın ise iki doz Sinovac olanların ise hatırlatma dozunun Turkovac olarak vurulması olduğunu ifade etti. 

Yakın bir dönemde ise iki doz BioNTech aşısı olan kişilere 6 aydan sonra yapılacak hatırlatma dozu olarak Turkovac'ı uygulayacağımız bir çalışma başlatılacağını açıklayan Kara, 300 ila 400 gönüllüye ihtiyaçları olduğunu bildirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading