Yandex Metrica

Türkiye, yerli Kovid-19 aşısında Faz-2 aşamasında

Türkiye, yerli Kovid-19 aşısında Faz-2 aşamasında

Çalışmaları emin adımlarla yürütülen Yerli Kovid-19 aşısında Faz-2 çalışmalarına geçilirken, gönüllü olarak başvuran vatandaşların sayısı da her geçen gün artıyor.

Sağlık

23.01.2024, 17:37

Yerli Kovid-19 aşısının İstanbul'daki gönüllülere uygulanmaya başlanmasıyla Faz-2 aşaması başlamış oldu. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

GÖNÜLLÜLERDEN YERLİ AŞIYA İLGİ BÜYÜK

Prof. Dr. Mayda Gürsel ile Prof. Dr. İhsan Gürsel'in geliştirdiği ve Ankara Onkoloji Hastanesinde TÜBİTAK COVID-19 Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları devam eden VLP aşısı, Faz-2 kapsamında Ankara ve Kocaeli'den sonra şimdi de İstanbul'da gönüllülere uygulanıyor.

SBÜ Hamidiye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, VLP aşısının Faz-2 çalışmasına gönüllülerden ciddi ilgi olduğunu belirtti.

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

GÖNÜLLÜ OLMA KRİTERLERİ

Yerli Kovid-19 aşısına gönüllü olma kriterlere de değinen Prof. Dr. Çetinkaya, "18 yaşından büyük olan, daha önce diğer Kovid-19 aşılarından olmamış ya da hastalık geçirmemiş kişileri gönüllü kabul ediyoruz. Testlerini yapıyoruz. Test sonuçları uygun çıktığında da aşılama programına dahil ediyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading