Yandex Metrica

Türkiye'de vakalar 100 bine yaklaştı! Omicron hastalığı ne kadar etkiliyor?

Türkiye'de vakalar 100 bine yaklaştı! Omicron hastalığı ne kadar etkiliyor?

Türkiye'de günlük vaka sayısı 100 bine yaklaştı. Omicron varyantı çoğu kişi de hafif olarak seyretse de kronik hastalığı bulunan kişiler için hala risk teşkil ediyor. Diğer yandan acil servis ve yoğun bakımlarında buna paralel bir artış gözükmüyor.

Sağlık

23.01.2024, 18:44

Koronavirüs'ün Omicron varyantı Türkiye'de hala yayılmaya devam ediyor. 

Omicron'un etkisi ile günlük vaka sayıları 100 bine ulaşmak üzere. Hastanelerin acil tıp servisleri ve ayakta başvurular artıyor. 

Diğer yandan yatan hasta ve yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayısında buna paralel olarak bir artış gözlemlenmiyor. 

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

SALGIN İLK GÜNLERDEKİ GİBİ DEĞİL 

Vaka artışının devam ettiğini fakat salgının ilk günleri gibi olmadığını ifade eden Acil Tıp Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Halil Doğan, "Daha çok üst solunum yolları enjeksiyonları, boğaz ağrısı, öksürük, burun akıntısı, ateş şikayetleriyle yeşil alana başvurularımız söz konusu" dedi.

50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid- 19 vakası bilim insanlarını şaşırttı! 50 kez mutasyona uğradı! Yanlış okumadınız: En uzun süreli Covid-... Haberi Görüntüle

RİSKLİ KİŞİLER BELİRTİLERE DİKKAT ETMELİ 

Doğan açıklamasında, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olanlar ise koronavirüsü ağır geçirebiliyor. Risk grubunda olan kişilerin belirti gördüklerinde hemen hastaneye gitmesi gerekiyor.
Hastalığı kolay atlatmak için aşı dozlarının tamamlanması önemli.

Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği belirlendi! Kan şekeri de tavan yapıyor Son yıllarda çok övülüyordu! O beslenme şeklinin kalbi adeta zehirlediği... Haberi Görüntüle

AŞI DOZLARINI TAMAMLAMAK ÖNEMLİ 

Doç. Dr. Halil Doğan, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üçüncü doz aşılarının yapılması vaka ciddiyet oranını, yoğun bakıma yatış oranlarını ve ölüm oranlarını ciddi şekilde azaltacaktır" ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading