Yandex Metrica

Sosyal medya gençlerin beynini etkiliyor! Sosyal bildirimlere karşı daha duyarlı hale getiriyor

Sosyal medya gençlerin beynini etkiliyor! Sosyal bildirimlere karşı daha duyarlı hale getiriyor

Farkında mısınız bilmiyoruz ama sosyal medya platformları insanı sürekli sosyal bir geri bildiğim akışına maruz bırakıyor. Beğeniler, yorumlar, bildirimler ve mesajlar şeklinde sürekli yaşanan bu durum, ergenlerin beyinlerini daha hassas hale getirebilir. Araştırmalara göre sosyal medyayı günde 15 defadan fazla kontrol eden ergenlerin beyinleri, sosyal geri bildirimlere karşı daha duyarlı hale geldi.

Sağlık

23.01.2024, 20:16

Sosyal medya kullanımı gençlerin beyinlerini olumsuz etkiliyor. 

North Carolina Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, artan Facebook kullanımıyla zamanla sosyal ödülleri ve cezaları tahmin ederken ergenlerin beyinlerinin daha hassas hale gelebileceğini keşfetti. 

Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek açıkladı Randevu sistemine kalıcı çözüm! Bakan Koca alınan kararları tek tek... Haberi Görüntüle

FACEBOOK, INSTAGRAM VE SNAPCHAT...

Ekip, üç yıl boyunca Kuzey Carolina kırsalındaki devlet orta okullarından işe alınan 169 öğrenciyi izledi. Çalışmanın başında katılımcılar, üç popüler sosyal medya platformunu ne sıklıkta kontrol ettiklerini bildirdi: Facebook, Instagram ve Snapchat. Bu platformlar, beğeni, yorum, bildirim ve mesajlar şeklinde sürekli ve öngörülemeyen bir sosyal geri bildirim akışı sağlar.

Bu sosyal girdiler sık, tutarsız ve çoğu zaman ödüllendirici, onları özellikle kullanıcıları sosyal medyayı tekrar tekrar kontrol etmeye şartlandırabilecek güçlü pekiştiriciler yapıyor.

Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Regl ağrılarının sebebi belli oldu! O yiyecek her şeyin sorumlusu Haberi Görüntüle

ERGENLER SOSYAL BİLDİRİMLERE DAHA DUYARLI

Araştırmaya göre 13 ila 17 yaşındakilerin %78'i mobil cihazlarını en az saatte bir kontrol ediyor ve gençlerin %35'i neredeyse sürekli olarak ilk beş sosyal medya platformundan en az birini kullanıyor. Bulgular, 12 ila 13 yaşlarındaki gençler arasında sosyal medyayı tekrar tekrar kontrol etmenin, beyinlerinin üç yıllık bir süre içinde büyük değişiklikler yaşadığını gösteriyor. Sosyal medyayı günde 15 defadan fazla  kontrol eden ergenlerin beyinleri, sosyal geri bildirimlere karşı daha duyarlı hale geliyor. 

Araştırma, sosyal medyadaki davranışları kontrol etmenin ergenlerin nöral gelişimi üzerinde uzun süreli ve önemli sonuçlara sahip olabileceğini gösteriyor. Bu, ebeveynlerin ve karar vericilerin genç teknoloji kullanımının faydalarını ve potansiyel zararlarını anlarken dikkate almaları için kritik önem taşıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading