Yandex Metrica

Size en yakın baz istasyonu nerede? Baz istasyonunun zararları neler? E-devlet'ten teknoloji harikası buluş

Size en yakın baz istasyonu nerede? Baz istasyonunun zararları neler? E-devlet'ten teknoloji harikası buluş

İnsan sağlığını olumsuz etkilediği iddia edilen baz istasyonları bir çok yerden sökülürken, uzmanlardan yeni bir görüş geldi. Öyle ki baz istasyonları olmadan cep telefonları olamayacağına göre baz istasyonlarının kaldırılması yerine baz istasyonlarının sağlığa zarar vermeyecek şartlarda olması gerektiği kanısına varıldı.

Sağlık

25.04.2024, 15:53

Baz istasyonlarının hayati riskler taşıdığı kaçınılmaz bir gerçek ancak ulaşım için de olmazsa olmazımız telefonlar için baş aktör.

BAZ İSTASYONLARINA İHTİYAÇ VAR

Sistem nasıl çalışıyor? Öncelikle cep telefonu olarak bilinen GSM telefonlarının çalışması için baz istasyonlarına ihtiyaç var. Siz bir yerden başka yere ilerlediğiniz zaman sizin cep telefonu bağlantınız, bir baz istasyondan diğerine aktarılır. GSM sisteminde merkeze kocaman bir anten dikip herkesin onunla bağlantı kurması imkanı yok.

Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu şeylere inanamayacaksınız Takma tırnak kullananlar dikkat! Dermatolog Taryn Murray uyarıyor! Sebep olduğu... Haberi Görüntüle

FM RADYO VE TV VERİCİLERİNİN YAYDIĞI DALGALAR BAZ İSTASYONLARINDAN DAHA ZARARLI

Önemli hususlardan bir diğeri de FM radyo ve televizyon vericileri. FM radyo ve TV vericilerinin yaydığı dalgalar, baz istasyonlarınkinden 100 ile 5000 kat daha güçlü ve bu frekanstaki dalgalar vücut tarafından daha fazla emiliyor.

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte istihdam edilecek alanlar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak! Karar Resmi Gazete'de: İşte... Haberi Görüntüle

7 METRE UZAKLIK GEREKİYOR

Uzmanlar baz istasyonlarının, insanların yaşadığı ortamlardan 7 metre kadar uzaklıkta olması gerektiğini savunuyorlar. Arada duvar gibi bir engel varsa radyo dalgalarının etkisi 5-10 kat daha azalıyor. Uygun alanlarda 10 m. yüksekliğinde kuleler üzerine monte edilmesinin daha uygun olacağı belirtiliyor. Böyle olduğu takdirde kulenin altında bulunmanın hiç bir riski olmadığı belirtiliyor. 40 mW.lık doz güvenlik sınırı olarak kabul ediliyor. 900 mHz.lik cep telefonu sisteminin baz istasyonu için izin verilen sınır 0.5 mW. Baz istasyonu kulesinin altında yapılan ölçümler ise en yüksek 0.01 mW civarında bir. Baz istasyonu kulesinin altında yapılan ölçümler ise en yüksek 0.01 mW civarında bir dozu gösteriyor. Kurallara uygun olarak yapılmış bir kule civarında doz genellikle 0.0002 mW. Baz istasyonlarının kalp pillerine zararı olmadığı da araştırmalarla saptanmış.

Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit daralıyor! İyileşirse doktor olacak Beş buçuk yıldır kalp nakli bekliyor! Esila Tüfekçi için vakit... Haberi Görüntüle

E-DEVLET'TEN ÖĞRENİLEBİLİR

Baz istasyonlarına 'ne kadar yakınız' diye merak eden vatandaşlara güzel bir uygulama 2015 yılında hizmete sunuldu. 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanvekili Ömer Fatih Sayan, baz istasyonları ölçüm değerlerinin e-Devlet üzerinden sorgulanabildiğine dikkat çekerek, “BTK tarafından başlatılan proje kapsamında 1 Haziran 2015 tarihi itibariyle 609 Bin 863 kişi sisteme girerek 1 Milyon 528 defa baz sorgulaması yaptı” dedi.

>Baz istasyonlarına yakınlığınızı buradan öğrenebilirsiniz...

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0


Loading