Yandex Metrica

Siz de uçağa binmekten korkuyor musunuz? Uçak korkusu olan aviofobiyi terapi ile yenebilirsiniz!

Siz de uçağa binmekten korkuyor musunuz? Uçak korkusu olan aviofobiyi terapi ile yenebilirsiniz!

Uçmak, uçağa binmek bazı insanlarda büyük korkulara, hatta bazen anksiyeteye bile sebep olabilir. En yaygın fobilerden biri olan uçağa binme fobisi, zamanla kendiliğinden ortadan kaybolsa da bazen kişilerin psikolojik yardım almasını gerektirecek seviyelere bile çıkarabilir.

Sağlık

23.01.2024, 19:41

Uçak fobisi nedir? Uçak fobisi belirtileri nelerdir? Uçak korkusu nasıl yenilir? İşte cevaplar...

Aviofobi, yani uçak fobisi terimi, kişilerde görülebilen uçuş korkuları için kullanılır. Bırakın uçağa binip uçmayı, aviofobi olan kişilerde uçmayı düşünmek bile gerginlik vericidir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

UÇAK KORKUSU PANİK ATAĞA YOL AÇABİLİYOR

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Uçma düşüncesi kafada belirdiği an, bir çeşit anksiyete durumu meydana gelir ve kişi, bu durumu çeşitli nedenlere bağlayabilir. Uçuş fobisi, birçok dış etkenin bir araya gelerek oluşabileceği gibi, tek bir travma sonucunda da ortaya çıkabilen bir korkudur. İnsan, uçmaktan korkarak dünyaya gelmez. Bu korku daha sonradan oluşur. 

Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Ezber bozan araştırma! Kadınlar otistik olduklarını 40 yaşına kadar bilmiyor Haberi Görüntüle

SEYAHAT ETMEKTEN VAZGEÇİYORSANIZ DİKKAT!

Uçuş fobisi söz konusu olduğunda birçok yere seyahat etmek çok zorlaşır. Uçuş korkusu, kişiyi hava yolu seyahatinden alıkoyacak seviyede ise bir uzmana başvurmak faydalı olur. Uçmak, hafif bir gerginlik yaratıyorsa uçak personelinden destek almak da işe yarayabilir. Tüm uçuş personelinin, bu tür durumlarla ilgili eğitim aldığı unutulmamalı.

Uçak ile seyahat etmekten korkan kişiler ayrıca, psikiyatristler tarafından hipnoz gibi yöntemlerle tedavi edilebilir. Genellikle bu korkuyu taşıyan insanların, korkularını yenmeden önce uçak seyahatine çıkmaması önerilir. 

Uzmanlara göre uçak fobisi hiçbir zaman kendi başına ölüme neden olacak fizyolojik bir etki göstermez. Ancak var olan hastalıklarla birleşirse olumsuzluk yaratabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading