Yandex Metrica

Sağlık için en zararlı yağı açıklıyoruz! Fareler üzerinde araştırma yapıldı! Organları mahvediyor

Yemek yaparken zaman zaman aynı yağı kullanıyorsanız bir kez daha düşünün. Fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre bu ekonomik görünen yöntem beyin sağlığı üzerinde hasara yol açıyor. Birçok kez ısıtılmış ve soğumuş yağı kullanmak karaciğer ve kolonları da olumsuz etkiliyor.

Sağlık

18.04.2024, 11:15

Paradan tasarruf etmek için aynı yağda birden çok kez kızartma yapan insanlar kategorisine giriyorsanız bir kez daha düşünün. Yeni bir araştırmaya göre bu taktiğin beyin sağlığı üzerinde etkileri olabilir.

Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla sütyen takanlarda... Sütyeninizi çıkarmadan yatıyorsanız bir kez daha düşünün! 14 saatten fazla... Haberi Görüntüle

OBEZİTE RİSKİNİ ARTIRIYOR

Yiyecekleri derin yağda kızartmak, yani onları pişene kadar sıcak yağa batırmak, birçok metabolik bozuklukla ilişkilendiriliyor. Ayrıca yiyeceklere kalori katıyor ve obezite riskini artırıyor. 

Ancak yağ birden fazla kullanıldığında etkisi daha da artıyor. Yağın tekrar tekrar yüksek sıcaklıklara maruz bırakılması, doğal antioksidanlarını yok ediyor. Bu akrilamid, trans yağ asitleri vb. gibi zararlı bileşenler de oluşturabiliyor. 

Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik Over Sendromu tedavisi var mı? Polikistik Over Sendromu kısırlığa yol açar mı? Polikistik Over Sendromu nedir? Polikistik Over Sendromu belirtileri nelerdir? Polikistik... Haberi Görüntüle

FARELER ÜZERİNDE DENEY YAPILDI

Yeni araştırmada Chicago Üniversitesi'nden bilim insanları, yiyecekleri günlük olarak yeniden kullanılan yemeklik yağla zenginleştirilen bir grup fare üzerinde deney yaptı. Ekip farelerin yavruları üzerindeki etkilere de baktı.

Dişi fareler beş gruba ayrıldı. 30 gün boyunca biri normal şekilde beslendi. Geriye kalan dördü, günde 0,1 ml yağ ile zenginleştirilmiş yiyecekler yedi.

Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden nesile büyüdüğünü keşfetti Demans yakın gelecekte yok olabilir! Bilim insanları o organın nesilden... Haberi Görüntüle

KARACİĞER VE KOLONLARDA HASAR OLUŞTU

Diğer gruplarla karşılaştırıldığında, yeniden ısıtılan yağı yiyen hayvanların karaciğerlerinde oksidatif stres ve iltihaplanmanın arttığı görüldü. Ayrıca kolonlarında da ciddi hasar vardı ve bu da bağırsaklarındaki bakterilerin saldığı toksinlerde değişikliklere neden oldu.

Sonuç, karaciğerlerindeki lipit metabolizmasını değiştirmek ve koruyucu omega-3 yağ asitlerinin beyinlerine taşınmasını azaltmaktı. Böylece, yavrularında da belirgin olan sinir hücrelerinde dejenerasyonun arttığını gösterdiler.

Duş jeli kullanmak zararlı mı? Duş jeli kullanmak zararlı mı? Haberi Görüntüle

YENİDEN ISITILAN YAĞ ALZHEIMERA NEDEN OLABİLİR

İsanlarda bulguları doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Ayrıca yeniden ısıtılan yağın Alzheimer ve Parkinson hastalığı gibi nörodejeneratif hastalıkların gelişiminde rol oynayabileceği de dikkate alınmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading