Yandex Metrica

Pizza sevenler dikkat! 1 gece oda sıcaklığında beklemiş pizza tüketilmemeli

Pizza sevenler dikkat! 1 gece oda sıcaklığında beklemiş pizza tüketilmemeli

Büyük bir iştahla sipariş verdiğiniz pizzanın bazen birkaç dilimi fazla gelebilir. Bir tabağa alıp sonra yemek üzere kenara koyulan bu yiyecek, oda sıcaklığında uzun süre beklerse sağlık için tehlikeli olabilir. Uzmanlar, gıda kaynaklı bakterilerin bulaşma riskini azaltmak için artan pizzaların buzdolabında saklanması gerektiğini dile getiriyor.

Sağlık

25.04.2024, 08:54

Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen pizza, bazen yemek yapmaya fırsat bulamayan anneler için kurtarıcı olabiliyor. Eve geldiğinde sıcaklığı kutusuna bile geçen bu lezzetli yiyecek sofraya konulduğu an bitecek gibi görünse de bazen birkaç dilimm artabiliyor. 

Peki böyle bir durumda ne yapmalı? Artan pizzalar nasıl saklanmalı? Oda sıcaklığı güvenli mi? Beslenme uzmanları bunun iyi bir fikir olmadığını söylüyor. Çünkü pizza gibi çabuk bozulan yiyecekler, gece boyunca oda sıcaklığında bırakılırsa yenmesi güvenli olmayabilir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

ODA SICAKLIĞINDA EN FAZLA 2 SAAT

Pizza oda sıcaklığında en fazla iki saat güvenle dışarıda bırakılabilir. İki saat sonra, pizzayı ya yeniden ısıtmanız ya da soğuması için buzdolabına koymanız gerekiyor. 

Vegan peynirli pizza yerseniz de aynı kurallar geçerli. Vegan peynir çabuk bozulan bir gıda olarak kabul edilir, bu yüzden onu oda sıcaklığında sadece iki saat dışarıda bıraktığınızdan emin olmanız gerekir.

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

GIDA ZEHİRLENMESİ RİSKİ TAŞIYOR

Gece boyunca oda sıcaklığında kalan pizzayı yerseniz gıda zehirlenmesi veya diğer gıda kaynaklı hastalık riskini artırmış olursunuz. 

ABD Gıda ve İlaç İdaresi'ne göre, pizzayı yaklaşık bir ila iki ay boyunca dondurucuda güvenle saklayabilirsiniz. Pizzayı buzdolabında ise 3-4 gün güvenle saklayabilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading