Yandex Metrica

Pişmanlığını böyle anlattı: Ben çektim başkası çeksin istemiyorum

Pişmanlığını böyle anlattı: Ben çektim başkası çeksin istemiyorum

Kayseri'de karşılaştığı aşı karşıtı söylemler yüzünden Kovid-19 aşısını yaptırmayan ve yakalandığı Kovid-19 sebebiyle yoğun bakımda tedavi gören 57 yaşındaki Şeyma Asya, pişmanlığını ve yaşadığı güçlükleri anlattı.

Sağlık

23.01.2024, 17:54

Şeyma Asya, aşı karşıtı söylemler yüzünden Kovid-19 aşısını yaptırmadı ve savunmasız bir şekilde virüse yakalandığı için yoğun bakım ünitesinde zorlu bir yaşam mücadelesi verdi. Şeyma Asya, yoğun bakımda 13 gün süren zorlu mücadelesinin ardından pandemi servisinde tedavi görüyor.

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

HALÂ OKSİJEN MASKESİYLE NEFES ALIYOR

Tedavisi Kayseri Şehir Hastanesinde devam eden ve Kovid-19 aşısı olmadığı için hastalığı ağır geçirdiği ifade edilen Şeyma Asya, yoğun bakımdan çıkmış olduğu halde oksijen maskesi sayesinde rahat nefes alabiliyor.

AA'ya konuşan Asya, salgının başlamasından itibaren hep evde kaldığını, maske ve mesafeye dikkat ettiğini dile getirdi.

Asya, 20 gün evvel PCR testinin pozitif çıkması üzerine tüm ailesinin karantinaya alındığını söyledi. Kendisinin hastalığı diğer aile üyelerine nazaran daha zor atlattığını belirten Asya, şöyle konuştu:

"Evde çalışan bir hanım var, onun iki aşısı vardı. O da ağır geçirdi, hem kronik hastalığı da vardı ancak sadece iki gün ağır geçirdi, üçüncü gün kalktı. 13 gün yoğun bakımda kaldım, yeni çıktım yoğun bakımdan. Akciğerimde eskiden kalma bir tutulma vardı, 10-15 yıl önce bir zatürre geçirmiştim, onun kalıntıları tekrar gün yüzüne çıktı. Toplum olarak hepimiz doktoruz ama 'Yarım doktor candan, yarım hoca dinden' eder demişler. Herkes konuşuyor, biz de kime inanacağımızı şaşırdık. 'Aşıların yan etkileri var, kısırlık yapacak' gibi bizi panik yapacak bir sürü şey söylendi. Canın sağ ise her şeyin çaresi vardır, önce canı kurtarmak gerekir. Ben çektim başkası çeksin istemiyorum. İnşallah düzeleceğim ümitsiz değilim."

Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada ortaya çıktı Bunu haftada 50 saatten fazla yapan kadınlar depresyona giriyor! Araştırmada... Haberi Görüntüle

"BU HASTALIK BULAŞTIKÇA MUTASYONA UĞRAYACAK"

Pandemi kliniğinde görevli enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Deniz Güzel de her yaş grubundan hastaları bulunduğunu, aşısız olanların takiplerinin uzun sürdüğünü ve yoğun bakıma almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Aşılı olanların ise kısa sürede iyileştiğine dikkati çeken Güzel, şunları kaydetti:

"Özellikle sosyal medyada ve başka mecralardaki bilgi kirliliği bizi çok yıpratıyor. Bunları yenmemiz lazım. Aşının yan etkileri ve güvenilirliği konusunda gerekli bilgiler veriliyor. Lütfen aşınızı ihmal etmeyin, bu hastalığı başka türlü yenemeyiz. Bu hastalık bulaştıkça mutasyona uğrayacak, biz aşıyla bulaşmanın önüne bir set çekeceğiz, mutasyonları kıracağız. Aşı antikor üretmek için yapılan bir şey. Karşılaştığımız virüs herhangi bir virüs değil. Sürekli mutasyona uğruyor, beklenmedik organ tutulumları oluyor."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading