Yandex Metrica

Parasetamol empati yeteneğini köreltiyor! Sık parasetamol kullanımı vücuda uzun vadede önemli zararlar veriyor!

Parasetamol empati yeteneğini köreltiyor! Sık parasetamol kullanımı vücuda uzun vadede önemli zararlar veriyor!

Vücuttaki ağrıyla mücadele eden bir madde olan parasetamol, bazı olumsuz etkilere sahip. İdrar miktarında azalmaya sebep olabilen sık parasetamol kullanımı, idrarın kanlı olmasına da yol açabilir. Ağrıları dindiren bu madde, kişinin empati yeteneğini olumsuz yönde etkiliyor.

Sağlık

07.02.2024, 21:59

Parasetamol nedir? Parasetamol zararları nelerdir? Parasetamol yan etkiye yol açar mı? İşte cevaplar...

İlaçlar hastalıkların tedavisinde büyük bir göreve sahip. Ancak özellikle ağrı kesicilerde bulunan parasetamol maddesi sık kullanımda uzun vadede kalıcı hasarlar bırakabiliyor. 

Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Ter önleyicilere para vermeye son! Kesin ve sürün, sonucu görün Haberi Görüntüle

PARASETAMOL KARACİĞER YETMEZLİĞİNE YOL AÇIYOR

İskoçya'nın Edinburgh Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma kapsamında, parasetamolün neden olduğu karaciğer yetmezliğiyle tedavi gören 663 hastanın durumu incelendi. Bu kişilerden 161'inin genellikle baş ya da mide ağrısı için sürekli parasetamole başvurduğu ortaya çıktı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

BEYİN, BÖBREK VE SOLUNUM OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Ayrıca aşırı dozda parasetamol beyne, böbreklere ve solunuma zarar verebiliyor. İdrarın kanlı veya bulanık olmasına yol açabilen parasetamol, idrar miktarınızda ani bir azalmaya da sebep olabiliyor. 

Sık parasetamol kullanımında kurdeşen, yüz, dudak ve dilde şişme, sarılık, deride pütürlük ve ürtiker gibi yan etkiler de görülebiliyor.

Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız 8 yiyecek Sadece yumurtada var sanıyorduk! İşte içinde protein olduğunu duyunca şaşıracağınız... Haberi Görüntüle

PARASETAMOL EMPATİ YETENEĞİNİ KÖRELTİYOR

Öte yandan yapılan çalışmalar, parasetamol içerikli ilaçların empati yapma yeteneğini olumsuz etkilediğini ortaya koyuyor. Bu maddeyi içeren ilaçların sık kullanımında kişi, karşısındakinin acılarını anlamakta güçlük çekebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading