Yandex Metrica

Otobüs, metro, uçak ve vapurda maske kaldırıldı mı? Toplu taşımaya maske olmadan binilecek mi?

Otobüs, metro, uçak ve vapurda maske kaldırıldı mı? Toplu taşımaya maske olmadan binilecek mi?

Fahrettin Koca'nın koronavirüs açıklamalarının ardından vatandaşlar toplu taşımada maske zorunluluğu olup olmadığını merak ediyor. Peki, son bilgiler ışığında, otobüs, metro, uçak ve vapurda maske kaldırıldı mı? İşte detaylar...

Sağlık

23.01.2024, 18:54

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Mart tarihinde yaptığı açıklamada, koronavirüs önlemleri kapsamında HES kodu ve maske zorunluluğuna ilişkin önemli ifadelerde bulundu. Peki, toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı mı? HES kodu zorunluluğu kaldırıldı mı?

Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine zarar vermiyor Islak saçla yatanlardansanız bir kez daha düşünün! Sadece saç tellerine... Haberi Görüntüle

OTOBÜSTE MASKE ZORUNLU MU?

Sağlık Bakanlı Fahrettin Koca, otobüs, metro,uçak ve vapurda maske şartına dair şu açıklamayı yaptı: 

Açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda havalandırma yeterliyse ve mesafe kuralına uyum gösterilebiliyorsa, maske takmak artık şart değil.

Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz. Maskeyi gerektiğinde hemen tamak üzere yanımızda taşıyoruz. Özellikle büyüklerimizle, kronik hastalarla bir aradayken maske günlük hayatımızın vazgeçilmezi olmalıdır.

Mesafenin korunmadığı alanlarda, uçak, otobüs, tiyatro, sinema gibi sağlık kuruluşları gibi alanlarda, okulların kapalı alanları gibi yerlerde maskeleri kullanmaya devam ediyoruz. Bunun dışında kapalı alan olup mesafe korunabiliyor ise bu durumda maskeyi takmanın şart olmadığını söylüyoruz. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KURUMLARDA HES KODU ZORUNLULUĞU KALDIRILDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasına göre, yeni dönemde HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluşta HES kodu  kontrolü yapılamayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading