Yandex Metrica

Öğrenciler neden mutlaka kahvaltı yapmalı? Konsantrasyon testinin sonuçları sebebi açıklıyor

Öğrenciler neden mutlaka kahvaltı yapmalı? Konsantrasyon testinin sonuçları sebebi açıklıyor

Sabah uyanır uyanmaz bir şeyler yemek zor olsa da kahvaltı yapmak öğrenciler için kahvaltı büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar güçlü kahvaltının hafıza ve konsantrasyonu artırdığını gösteriyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:14

Mükemmel ve dengeli beslenme her zaman güçlü ve zengin bir kahvaltı ile başlar. Günün ilk öğünü, adeta pillerimizi doldurur ve vücudumuza günün geri kalanıyla başa çıkması için destek verir. 

Kahvaltı yapmanın öğrencilerin performansı üzerindeki yararlı etkisi, İngiltere'de yürütülen bir araştırma ile de doğrulanmış durumda. 

Araştırmacılar, 32 okuldan 1.386 öğrencinin çeşitli konsantrasyon, hafıza ve tepki süresi testlerindeki performansını karşılaştırdı. Yaşları 6 ile 16 arasında değişen toplam 1.386 öğrenciden 721'i kız, 665'i erkek olmak üzere 1.202'si sınav günü kahvaltı etmiş, geri kalan 184'ü ise okula aç gitmişti.

O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir! İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? O burçtaki kadınlar jinekolojik sorunlar yaşayacak! Yengeçler solunum sıkıntısı çekebilir!... Haberi Görüntüle

AÇ ÖĞRENCİLERİN PERFORMANSI DÜŞÜYOR

Kahvaltı yapan öğrencilerle karşılaştırıldığında, aç öğrenciler konsantrasyon testinde %7 daha düşük performans gösterdi. Ayrıca, test sorularını yanıtlamak için daha fazla zamana ihtiyaçları vardı. Ayrıca, karnı tok öğrenciler, o gün okula aç karnına giden sınıf arkadaşlarına kıyasla, düşünce dizilerinde daha fazla tutarlılık gösterdi.

Zaman geçtikçe iki grup arasındaki performans farkı da arttı.
Saat 11'den sonra yapılan testlerde, enerji kaybeden aç öğrencilerin aksine, tok öğrencilerin güçlerini koruduğu belirlendi.

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

KIZLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR

Cinsiyet açısından bakıldığında ise kahvaltı yapmayan kızlar, aç gelen erkeklerden önemli ölçüde daha düşük performans gösterdi.

Uzmanlar, doğru beslenmenin öğrenciler için sağladığı faydalara defalarca dikkat çekiyor. Magnezyum yönünden zengin besinler konsantrasyona yardımcı oldukları için vazgeçilmez kabul edilirken, kahvaltıdan süt veya taze meyve suyu eksik edilmemesi gerekiyor. Kepekli tahıllar, muz ve yumurta hafıza ve konsantrasyon için değerli kabul edilen B vitamini sağlıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading