Yandex Metrica

Muzlu süt içmeyi sevenlere iyi haber! Uykusuzluk yaşıyorsanız bol bol için

Muzlu süt içmeyi sevenlere iyi haber! Uykusuzluk yaşıyorsanız bol bol için

Uyku birçok faktörden etkilenebiliyor. Güzel ve kaliteli şekilde uyuyabilmek isteyen insanlar farklı çözüm yolları bulmanın peşinde. Bu noktada devreye takviyeler bile giriyor. Uzmanlar magnezyumun bu konuda önemli bir etkisi olduğunu belirtiyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:08

İnsanlar dönemsel olarak uyku problemleri yaşayabiliyor. Bunda çok farklı faktörler etkiliyken bazı vitamin ve mineral eksiklikleri nedense akla hiç gelmiyor. 

Zihinsel keskinliği, ruh halini ve üretkenliği etkileyen uykusuzlğa karşı magnezyum oldukça etkili. Kan şekeri kontrolü, kan basıncı regülasyon, enerji üretimi, glikoliz, kas ve sinir fonksiyonu, oksidatif fosforilasyon ve protein sentezi gibi görevler üstlenen magnezyum, kasları kasıp kalbin düzenli bir şekilde atmasını sağlayan bir elektrik iletkeni görevi görüyor. 

Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o belirtiye dikkat! Göz muayenesi o organdaki hastalığı tespit edebilir! Göz damarlarındaki o... Haberi Görüntüle

MAGNEZYUM UYKUSUZLUĞA ÇARE OLABİLİR

Magnezyum, protein almanızı ve onu uykulu hissetmenize yardımcı olan kimyasallara dönüştürmenizi sağlayan adımların çoğunda önemli bir oyuncu. Ayrıca sinir sisteminin sakinleşmesine yardımcı olarak daha verimli çalışmasını sağlıyor. 

Uzmanlara göre magnezyum vücudun dopamin seviyelerinin yükselmesine yardımcı olurken ruh halinizi iyileştirebilir.

Magnezyum kaygıya eğilimli kişilerde kaygı semptomlarını ve kadınlarda PMS ile ilişkili kaygıyı iyileştirme potansiyeline de sahip.

Teşhis edilmiş bir eksikliğiniz olmadıkça bir magnezyum takviyesine başvurmanız gerekmez. Ancak kas seğirmeleri, kramplar, depresyon, yorgunluk ve hatta yüksek tansiyon gibi semptomlar bu eksikliği akla getirebilir. 

En iyisi ise magnezyum kaynakları olan gıdalarla beslenmek. Bunun için badem, ıspanak, soya sütü, fıstık ezmesi ve avokado gibi yiyecekleri yemeklerinize daha fazla eklemeniz gerekiyor. Magnezyum muzla birlikte yumurta, süt ve yoğurt gibi süt ürünlerinde de yaygın olarak bulunuyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading