Yandex Metrica

Mide yanmasına son! 14 yöntem tüm şikayetlerinizi sona erdirecek

Mide yanmasına son! 14 yöntem tüm şikayetlerinizi sona erdirecek

Midede yanmaya neden olan reflü dünya genelinde en sık görülen sindirim sistemi rahatsızlıklarından biri. Mide asitlerinin yemek borusuna yükselmesiyle oluşan bu durum günlük hayatta yapılacak bazı değişikliklerle ortadan kaldırılabilir. Uzmanlar 14 yöntemin mutlaka denenmesi gerektiğini belirtiyor.

Sağlık

23.01.2024, 21:00

Birçok yetişkin, mide ekşimesine neden olan reflü hastalığından muzdarip. Bu durum, mide asitlerinin yemek borusuna doğru geri yükseldiğinde oluşuyor ve neticede mide yanması ortaya çıkıyor.

Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne söylüyor? Bor insan sağlığına zararlı mı? Hangi gıdalarda bor var? Bor kansere yol açar mı? Beypazarı Soda'dan açıklama: İthamlar kötü niyetli! Uzmanlar bor hakkında ne... Haberi Görüntüle

REFLÜNÜN TEK ÇARESİ İLAÇLAR DEĞİL

Birçok kişi reflü ve mide ekşimesini tedavi etmek için ilaç kullansa da bazı yaşam tarzı değişiklikleri semptomları azaltmaya ve yaşam kalitenizi artırmaya yardımcı olabilir.

Sol tarafınıza yatın: Geceleri reflü yaşarsanız, sol tarafınıza yatmayı deneyin.

Yatarken yastığınızı yükseltin: Başınızı yükseltmek geceleri reflü semptomlarını azaltabilir.

Akşam yemeğinizi daha erken yiyin: Yatma saatine yakın yemek yemek asit reflü semptomlarını geceleri daha da kötüleştirebilir.

Çiğ yerine pişmiş soğanları tercih edin: Bazı insanlar çiğ soğan yedikten sonra kötüleşen mide ekşimesi ve reflü semptomları yaşar. Bu yüzden soğanı pişirerek tüketmek en doğrusu olacaktır. 

Daha az ama daha sık yemek yiyin: Reflü genellikle yemeklerden sonra artar ve büyük öğünler durumu daha da kötüleştirir.

İdeal kiloda kalın: Göbek yağını kaybetmek ve ideal kiloyu korumak reflünün bazı semptomlarını hafifletebilir.

Düşük karbonhidratlı beslenin: Bazı araştırmalar, karbonhidratların zayıf sindirilmesinin ve ince bağırsakta aşırı bakteri üremesinin asit geri akışına yol açabileceğini düşündürüyor. 

Alkol tüketiminizi sınırlayın: Çok fazla alkol almak asit reflü semptomlarını kötüleştirebilir.

Çok fazla kahve içmeyin: Araştırmalar, kahvenin asit geri akışını ve mide ekşimesini daha kötü hale getirebileceğini gösteriyor.

Gazlı içecekleri sınırlayın: Asitli içecekler geğirmeyi artırır, bu da asit geri akışını teşvik edebilir.

Çok fazla narenciye suyu içmeyin: Reflüsü olan bazı kişilerde, narenciye suyu içtikten sonra semptomlar kötüleşebiliyor. 

Naneden kaçının: Bazı araştırmalar, nane ve içerdiği bazı bileşiklerin mide ekşimesi ve diğer reflü semptomlarını kötüleştirebileceğini gösteriyor.

Yüksek yağlı yiyecekleri sınırlayın: Fazla yağlı yiyecekler bazı insanlarda mide ekşimesi de dahil olmak üzere reflü semptomlarına neden olabiliyor. 

BAZI İÇECEKLER ŞİKAYETLERİ AZALTIYOR

Öte yandan bazı bitki çayları, az yağlı veya bitki bazlı süt, narenciye içermeyen meyve suyu, hindistancevizi suyu ve sadece su, reflü semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading