Yandex Metrica

Kuru eriğin bu faydasına inanamayacaksınız! Haberi okuyunca "Bu güne kadar neden yemedim ki?" diyeceksiniz!

Kuru eriğin bu faydasına inanamayacaksınız! Haberi okuyunca "Bu güne kadar neden yemedim ki?" diyeceksiniz!

Kemiklerin yoğunluğunu kaybettiği ve daha kırılgan hale geldiği bir rahatsızlık olan Osteoporoz, 50 yaş üstü kadınları tehdit ediyor. Ancak bunu önlemek mümkün. Hem de bir meyve ile. Yapılan bir araştırma, günde 5-6 tane kuru erik yemenin, kalçadaki kemik kaybını önlediğini ortaya koyuyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:59

Kemik yoğunluğu kaybı her yaşta ortaya çıkabiliyor, ancak yaşlılarda daha sık görülüyor. Özellikle 50 yaş üstü kadınların yarısı, osteoporoz nedeniyle artmış kırık riski altında. Erkeklerde ise bu oran %25.

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

OSTEOPOROZ, KALÇA KIRIĞINA SEBEP OLUYOR

Kalça, omurga ve el bileği kemikleri herhangi bir durumda yaşanabilirken osteoporoz kırıkları genellikle kalçada meydana geliyor. 

Konuyla ilgili yapılan bazı araştırmalar iltihabı belirtiler ve kemik kaybı arasındaki bağlantıyı ortaya koyuyor. İltihaplanma seviyeleri ne kadar yüksek olursa, kemik sağlığı o kadar kötü oluyor. İltihaplanma özellikle menopoz sonrası kemik kaybı için önemli bir risk faktörü. 

Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Hamilelik kadını gençleştirir mi? Araştırmalara göre... Haberi Görüntüle

KURU ERİK TÜKETMEK KIRIKLARI ÖNLÜYOR

Peki bu durum nasıl önlenecek? Çalışmaya katılan araştırmacılar, erik tüketimi ile kemik sağlığı arasındaki bir ilişki olduğunu ortaya koydu. Buna göre günde sadece 5-6 kuru erik yemek, yaşlıları en çok endişelendiren kalçadaki kemik kaybını önlüyor. Kuru erik yiyenler, yemeyenlere kıyasla kalça kırığı riskinde artışa karşı korunuyor.

Eriklerin kemik sağlığı üzerindeki yararlı etkisinin nereden kaynaklandığı net olmasa da, bor, potasyum, bakır ve K vitamini gibi, kemikler için önemli olan yüksek vitamin ve mineral içeriğine bağlanıyor. Erik ayrıca biyoaktif kemik oluşumunda rol oynayan polifenoller içeriyor.

Öte yandan kemik kaybını önlemek için yeterli miktarda kalsiyum, D vitamini, magnezyum, potasyum ve K vitamini tüketmek önemli. Sardalya, yoğurt ve sebze gibi besinlerden kalsiyum almak da gerekiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading