Yandex Metrica

DOLAR

32.47

%-0 expand_less

EURO

34.70

%-0.7 expand_more

ALTIN

2436.40

%0.05 expand_less

BIST

9908.63

%1.97 expand_less

BTC ($)

63509.95

%-2 expand_more

Kekik suyu faydaları nelerdir? Kekik suyu neye iyi gelir? Kekik suyu nasıl kullanılır?

Kekik suyu faydaları nelerdir? Kekik suyu neye iyi gelir? Kekik suyu nasıl kullanılır?

Kekik suyunun faydaları arasında kilo verdirmeye yardımcı olmasından mide rahatsızlıklarını gidermesine kadar birçok yararı bulunmaktadır. İnternette araştırılan kekik suyu faydalarını sizin için derledik. Peki kekik suyu faydaları nelerdir? Kekik suyu neye iyi gelir? Kekik suyu nasıl kullanılır?

Sağlık

13.02.2024, 08:12

Kekik bitkisi baharat olarak kullanılabileceği gibi kekik suyu şeklinde hazırlanıp içilebilir. Birçok yararı olan kekik suyu internette araştırılıyor. Ağız enfeksiyonlarına iyi gelen kekik suyu ciltteki lekeleri geçirme konusunda da yardımcıdır. Peki kekik suyu faydaları nelerdir? Kekik suyu neye iyi gelir? Kekik suyu nasıl kullanılır?

Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Bulaşık makinesinde bunu kullanıyorsanız plastik yiyorsunuz! ABD'de toplatılıyor Haberi Görüntüle

KEKİK SUYU FAYDALARI NELERDİR?

Kekik suyu, son zamanlarda yeni zayıflama modalarının başında bulunmaktadır. Kekik suyu, diyet kürlerine ilave olarak kalorilerinden kurtulmak isteyenlerin ilk tercihi olmaktadır. Sporun ve kalori kontrolüne ilave olarak kekik suyunun faydaları yağ yakma etkisiyle daha hızlı ve sağlıklı kilo vermeye yarar.

Kekik suyu kullanırken dikkatli olmak gerekir. Kekik suyu, çok seyrelterek ve çeşitli meyve suları ile karıştırılarak içilmesi daha doğru bir kullanım olur. Damıtma yolu ile elde edilen kekik suyunun, mide rahatsızlıkları üzerinde ciddi bir iyileştirici etkisi  bulunmaktadır.

Ağız enfeksiyonlarına faydalı olan kekik suyu diş sağlığı ve diş eti çekilmesi sorunlarına karşı da etkisi vardır. Gargara yapılan kekik suyu bronşite karşı etkilidir. Kekik suyu, soğuk algınlığını daha kolay geçirmenize, ateş ve öksürüğün daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Kekik suyu dermatolojik olarak ciltteki lekelere ve alerjilei geçirme konusunda faydalıdır. Kekik suyunun faydaları akne, sivilceler üzerinde de etkilidir. Deri sağlığını koruyan ve cildin parlamasına yarayan kekik suyu, saç dökülmesine karşı oldukça şifalıdır.

Yaşlılarda Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltan kekik suyu, uyku apnesi yaşayanlara da daha kaliteli uyku sağlar.

Kekik suyu, bağırsak ve mide kramplarını azaltırken kabızlık, şişkinlik ve gaz sorunlarında da yatıştırıcı özelliğini taşır.

Kekik suyunun faydaları arasında vajinal mantar enfeksiyonların tedavisi de bulunmaktadır. Kadınlarda adet dönemlerinin ve adet öncesi PMS dönemi kramplarının daha sancısız geçmesine yardımcı olur.

Vücuttaki şeker ve kolesterolü düşüren kekik suyu, tansiyonu yükseltir.

Kan şekerini düzenleyen kekik suyu , sindirim ve hazımsızlığa iyi gelir.

Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve içmek için en uygun saat Kahveyi sakın bu saatte içmeyin! Bağımlılığa yol açıyor! İşte kahve... Haberi Görüntüle

KEKİK SUYU NASIL KULLANILIR?

Aktarlarda satılabilen kekik suyu evde de hazırlanabilir. Bunun için biraz kekiğe biraz da suya ihtiyacınız bulunmaktadır. Kekik suyu şöyle hazırlanır:

Malzemeler:

2 tatlı kaşığı ince kıyılmış kuru kekik

2 su bardağı su

Nasıl yapılır?

Suyu kaynatıp ateşten alın.

İçine kekiği ekleyip 10-15 dakika kadar demlendirin.

Ardından süzüp içebilirsiniz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading