Yandex Metrica

Kalbini düşünen, tuzlukları atsın! Tuz tüketimi kalp hastalığı riskini artırıyor

Kalbini düşünen, tuzlukları atsın! Tuz tüketimi kalp hastalığı riskini artırıyor

Yemeklere fazladan tuz eklemek kalbe zarar veriyor. ABD'li araştırmacılar, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalığı, kalp yetmezliği ve kalp atardamarlarında plak riskini artırabileceğini dile getiriyor. Tuz, böbrekleri de fazlasıyla yoruyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:08

Tuz tüketimi ile ilgili Amerika'da yeni bir çalışma yapıldı. Uzmanlar "kalp hastalığı riskinizi azaltmak istiyorsanız tuzlukunuzu atın" diyor.

Araştırmacılar, zaten düşük tuzlu bir beslenme uyguluyor olsanız bile, sofrada yemeğinize tuz eklemenin kalp hastalığı, kalp yetmezliği ve kalp atardamarlarında plak riskini artırabileceğini bildiriyor. 

Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Dünyanın en alkolik çocukları o ülkede! DSÖ raporunda ortaya çıktı Haberi Görüntüle

TUZ TÜKETİMİ KALP HASTALIĞI RİSKİNİ ARTIRIYOR 

Çalışma kapsamında 176.000'den fazla yetişkinden tuz kullanımına ilişkin veri toplandı. Ayrıca yemeğe eklenen tuzun kalp hastalığı riski arasındaki ilişkiye de bakıldı. 

Araştırmacılar, yemeklerine daha fazla tuz eklememe eğiliminde olan kişilerin, normal kilolu, orta düzeyde alkol tüketen, sigara içmeyen ve fiziksel olarak daha aktif olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu buldu. Aynı kişilerde hipertansiyon ve kronik böbrek hastalığı prevalansı daha yüksek, ancak kanser prevalansı daha düşüktü. 

Yemeklerine düzenli olarak tuz ekleyenlerin kalp hastalığına yakalanma olasılığı daha yüksekti. Uzmanlara göre ne kadar sık ​​tuz eklerseniz kalp yetmezliği, kalp krizi ve göğüs ağrısı riskinizi o kadar artırırsınız.

2 gramdan az tuz içeren sağlıklı bir beslenme ise en ideal olanı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading