Yandex Metrica

Kabızlığa karşı o meyveyi tüketin! 2 tane yemek dışkıyı yumuşatmaya yetiyor

Kabızlığa karşı o meyveyi tüketin! 2 tane yemek dışkıyı yumuşatmaya yetiyor

Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen kivi, sağlık için büyük fayda sağlıyor. Yeni Zelanda'da yapılan araştırma, kivinin kabızlığı giderebileceğini ortaya koyuyor. Günde 2 kivi tüketmek bu sorunu ortadan kaldırabilir.

Sağlık

23.01.2024, 20:34

Kabızlık zaman zaman herkesin başına gelebilen bir sağlık sorunu. Şiddetli olduğu durumlarda kanamalara bile yol açan dışkıdaki zorlanma durumu beslenme ile de doğru orantılı. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KİVİ DIŞKIYI YUMUŞATIYOR

2002 yılında yayımlanan bir çalışmada kivinin kabızlık şikâyetlerinde bağırsak yumuşatıcı olarak etkili olduğu bulgusu yer alıyordu. Az sayıda yaşlı gönüllülerde yürütülen bu araştırmada kivinin dışkı miktarını artırdığı, yumuşamasını sağladığı bildiriliyordu. 2007 yılında Çinli ve 2009 yılında Japon araştırıcılar tarafından yürütülen iki klinik çalışmada da benzer olumlu sonuçlar alınması bu etkinin rastlantısal olmadığını ve doğruluğunu gösteriyor.   

Araştırmacılar Yeni Zelanda, İtalya ve Japonya'da fonksiyonel kabızlık veya hassas bağırsak sendromu olan yetişkinleri ve sağlıklı insanları incelemeye aldı. Katılımcılar 136 kadın ve 48 erkekten oluşuyordu. 2 hafta boyunca, katılımcılar bağırsak hareketlerini sıklık, dolgunluk, kendiliğindenlik, dışkı şekli, müshil kullanımı ve ıkınma derecesi ile ilgili olarak kaydetmeye alıştı. Daha sonra rastgele 1 ay boyunca günde iki olgun kivi tüketmeleri için görevlendirildiler. Bir ay sonra tedavi bir ay daha durduruldu. Hastalar daha sonra bir ay daha bir tedaviden diğerine geçirildi. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler Librela kullanabilir mi? Librela'nın yan etkileri ne? Köpeklerde kullanılan Librela ne işe yarar? Hamile ve emziren köpekler... Haberi Görüntüle

DENEKLERİN BAĞIRSAK HAREKETLERİ ARTTI

1 aylık tedavi dönemlerinin sonunda kivi tüketen fonksiyonel kabızlığı olan denekler, bağırsak hareketinde artış yaşadı. Hassas bağırsak sendromu olanlarda da 1.73'lük bir artış vardı. Sağlıklı katılımcılarda bağırsak hareketlerinin sıklığı artmadı.

Kivi yiyen katılımcılar ayrıca, dışkı kıvamının yumuşadığını, ıkınmanın azaldığını ve yaşam kalitesinin arttığını bildirdi.

Uzmanlara göre günde iki kivi tüketimi, kabızlık için etkili bir tedavi olarak güvenle önerilebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading