Yandex Metrica

İnsan neden idrarını kaçırır? İlerlemiş yaş ve kiloya bağlı olarak görülebilen bu hastalık, kişinin yaşam konforunu bozuyor!

İnsan neden idrarını kaçırır? İlerlemiş yaş ve kiloya bağlı olarak görülebilen bu hastalık, kişinin yaşam konforunu bozuyor!

Kontrol edilemeyen ve istemsiz şekilde gerçekleşen bir rahatsızlık olan idrar kaçırma, her yaşta görülebiliyor. Obezite, ilerlemiş yaş ve genetik gibi faktörlere bağlı olarak görülebilen bu hastalık ilaçla tedavi edilebiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:36

İdrar kaçırma nedenleri nelerdir? İdrar kaçırma psikolojiyi nasıl etkiler? İdrar kaçırma tedavi edilebilir mi? İşte cevaplar... 

Kişinin yaşam konforunu bozan, sosyal ve psikolojik sorunlara yol açabilen bir hastalık idrar kaçırma. Kontrol edilemeyen ve istemsiz idrar tutamama hali olan bu rahatsızlık her yaşta görülse de bazı durumlar tetikleyici nitelikte olabiliyor. 

Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar şeker isteğini bitirecek formülü açıklıyor Hipotiroidin yol açtığı şeye inanamayacaksınız! Tatlı düşkünleri mutlaka okusun! Uzmanlar... Haberi Görüntüle

ŞEKER VE OBEZİTE İDRAR KAÇIRMAYA SEBEP OLABİLİR

Obezite, ilerleyen yaş, idrar torbası sarkması, genetik, kabızlık, sistit, vajinal enfeksiyonlar, idrar yollarında veya böbrekte taş, şeker hastalığı, menopoz, zor doğumlar,
erkeklerde prostat büyümesi, kas gevşetici, tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, sakinleştirici, depresyona karşı alınan ilaçlar, alerji ilaçları, demans alzheimer hastalığı, sinir sisteminin hastalığı gibi hastalıklar idrarı tutamama sebepleri arasında yer alıyor. Ayrıca gülme, hapşırma, öksürme, ağır eşya kaldırma gibi durumlarda da idrar kaçırma ihtimali yükselebilir. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

DOĞUM YAPANDA DA YAPMAYANDA DA GÖRÜLÜYOR

Bu arada fazla doğum yapmış kadınlarda, menopozdan ya da zor doğumlardan sonra idrar kaçırma sorunu yaşanabilir. Hiç doğum yapmamış kadınlarda bile bu rahatsızlık görülebilir. 

Bahsi geçen şikayetlerle hastaneye gidilmesi durumunda hastadan idrar kaçırmayı başlatan durumlar ve idrar kaçırmanın şekli ve sıklığı öğrenilir. Kan şekeri, idrar tahlili ve idrar kültürü, ultrason ve ürodinami istenir. Altta yatan başka neden düşünülüyorsa onunla ilgili tetkikler yapılır. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

İDRAR KAÇIRMA İLAÇLA TEDAVİ EDİLEBİLİYOR

İdrar kaçırmaya sebep olan şey kilo ise, uygun diyet ve egzersiz programı ile kişinin zayıflaması sağlanır. Kabızlık varsa buna uygun diyet uygulanır. Ayrıca bu hastalığı ortadan kaldıran ilaç tedavileri de mevdut. İdrar kaçırma prostat büyümesi, mesane sarkması gibi bir durumdan kaynaklanıyorsa cerrahi de düşünülebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading