Yandex Metrica

Hangisi daha sağlıklı? Dana eti mi, tavuk mu yoksa balık mı?

Hangisi daha sağlıklı? Dana eti mi, tavuk mu yoksa balık mı?

Beslenme içerisinde dengeyi sağlamak için mutlaka tüketilmesi gereken et ürünlerinin farklı türleri var. Dana eti, balık veya tavuk eti vejetaryen olmayanlar tarafından sevilerek tüketiliyor. Uzmanlar balığın, sindirimi daha kolay olduğu için bir adım öne çıktığını belirtiyor.

Sağlık

06.03.2024, 19:47

Deniz ürünleri, kalp hastalıklarını ve iltihaplanmayı azaltan omega-3 yağ asidine sahip, sığır eti tavuktan biraz daha fazla demir, çinko ve B12 vitamini içeriyor.

Sağlıklı beslenme içerisinde mutlaka yer alan etlerin çeşitleri de faydaları da farklı farklı. Demir eksikliğine karşı kırmızı etler tercih edilirken özellikle diyet yaparken balıklara yönelim artıyor. Aslında beslenme açısından, aralarında neredeyse hiçbir fark olmayan etlerin hepsinin yüz gramında yaklaşık 25 gram protein var. Bu da kas inşa etmek için önemli olan kaliteli bir protein. Hepsinde demir var  B12 vitamini var. 

Dana eti: Antrikot veya kaburga en fazla yağ ve kaloriye sahip olan etler. Yüz gramda yaklaşık 300 kalori bulunan antrikot
restoranlarda 300 gram biftek olarak servis ediliyor.

Tavuk: Kanatlar, yüksek yağ yüzdesine sahip oldukları ve hatta küçük kanatların bile 200'den fazla kalorisi olduğu için temel tavuk da mutlaka tüketilemeli. 

Balık: Somon ve uskumru, diğer balıkların çoğundan yaklaşık iki kat daha fazla kaloriye sahip. Balığın sindirimi daha kolay.

Proteinler biyolojik değerlerine, yani insan vücudunun kaslarını oluşturmaya ne kadar uygun olduklarına göre puanlanır. Dana eti, tavuk ve balık yaklaşık 80-85 puan alır. Protein kalitesi, 100 puan alan yumurtadır. Yumurtanın tek gerçek rakibi, sporcular için protein tozları yapmak için kullanılan peynir altı suyu.

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

VEJATERYENLER NE YİYECEK? 

Et yemeyenler ise soya ve tofu tüketebilir. Bunlar süt ürünleri, sığır eti, tavuk ve balıkta bulunanlarla tamamen aynı kalitede protein, demir ve kalsiyum içerir. Mercimek, nohut ve kuru fasulye gibi diğer baklagillerdeki protein kalitesi de iyidir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading