Yandex Metrica

Hamilelikte depresyon erken doğuma sebep olabilir! Gebelik depresyonunun belirtileri nelerdir?

Hamilelikte depresyon erken doğuma sebep olabilir! Gebelik depresyonunun belirtileri nelerdir?

Hamilelik, zor bir süreç ve bu dönemde birçok kişi depresyon yaşıyor. İsrail'de yapılan bilimsel tahminlere göre hamile kadınların %18'i depresyonla ilgili semptomlar bildiriyor. Depresyon, erken doğum riskinin artması, bebek doğum ağırlığının ortalamanın altında olması ve ayrıca anne ile bebek arasında iletişim kurma güçlüğü gibi fiziksel ve zihinsel etkilere yol açabiliyor.

Sağlık

23.01.2024, 20:10

Hamilelik her kadın için farklı bir deneyim olsa da, aynı zamanda zahmetli ve karmaşık bir süreçtir. 

İsrail Ebeler Derneği'nin sunduğu bilimsel tahminlere göre, hamile kadınların %18'i depresyonla ilgili semptomlar bildiriyor. %4 ila %7'sinin tipik bir depresif nöbet geçirmesi ise şaşırtıcı değil.

Hamilelik sırasındaki depresyon her zaman kendiliğinden ortadan kalkmaz. Ayrıca doğum sonrasında da devam edebilir. 

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

ERKEN DOĞUM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Hamilelik sırasında yaşanan depresyon, erken doğum riskinin artması, fetal ağırlığın ortalamanın altında olması ve ayrıca anne ile bebek arasında iletişim kurma güçlüğü gibi fiziksel ve zihinsel etkilere sebep olabilir. 

Hamilelik sırasında depresyon gelişimi için bazı risk faktörleri var. Yaşın genç olması, aile desteğinin olmaması, 
istenmeyen gebelik, şiddete maruz kalma gibi...

İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin suyunu tuz ile karıştırıp sürün İbn-i Sina siğilin ilacını bin yıl evvel vermiş! O sebzenin... Haberi Görüntüle

GEBELİK DEPRESYONUNUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bu dönemde yaşanan depresyon, mide bulantısı, kusma, artan yorgunluk, duygusal çöküş, iştah azalması, konsantrasyon zorluğu, sürekli üzüntü, karamsarlık ve uyku bozuklukları ile kendisini gösterir.

Öte yandan kış mevsimi de hamile kalmak için oldukça zor bir zaman. Çünkü güneş ışığı hamilelik sırasında kişinin olumlu ruh haline katkıda bulunan bir faktördür. Mevsim kış olduğunda ve günler kısaldığında, mevsimsel depresyon ortaya çıkabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading