Yandex Metrica

Hafızayı güçlendirmenin en etkili yolu! Günde sadece 10 dakikanızı alacak

Hafızayı güçlendirmenin en etkili yolu! Günde sadece 10 dakikanızı alacak

Hafıza, yaş ilerledikçe zayıflamaya başlar. Bu durum kişinin günlük işlerini yapmasını bile etkileyebiliyor. İşler ağırlaşmadan alınabilecek bazı önlemler var. En etkilisi ise günde sadece 10 dakika egzersiz yapmak.

Sağlık

24.04.2024, 18:43

Yaşlandıkça, güçlü bir hafızaya sahip olmak sağlığımız ve mutluluğumuz için büyük önem taşıyor. 

Azalan hafıza, yaşlanmanın normal bir parçası olarak görülmese de, orta yaş ve sonrasında son derece yaygın. Aslında, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin istatistiklerine göre, orta yaşlı dokuz kişiden biri bilişsel gerileme veya hafıza kaybı yaşadığını bildiriyor. Bunu bildiren kişilerin yarısından fazlası, yemek pişirmek, temizlik yapmak ve ilaç almak gibi günlük işleri yapmakta zorlandıklarını söylüyor.

Neyse ki, bir sorun olasılığını ortadan kaldırmak için hafızanızı güçlendirmenin basit bir yolu var ve bunu yapmak günde sadece 10 dakikanızı alıyor.

Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler varsa uzak durun Tuvalet kağıdı alırken en beyazını mı seçiyorsunuz? Ambalajlarda o ifadeler... Haberi Görüntüle

10 DAKİKA EGZERSİZ HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

Çok sayıda araştırma, fiziksel egzersizi, gelişmiş hafıza ile ilişkilendiriyor. 2018 tarihli bir çalışma, günde sadece 10 dakikalık egzersiz yapmanın bilişsel yeteneğinizi artırabileceğini gösteriyor.

Egzersizin beyin ve hafıza üzerindeki etkilerini değerlendirmek için araştırmacılar, 36 sağlıklı insanda fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme kullandı. Sadece 10 dakika egzersiz yapmanın beyin üzerinde olumlu bir etkisi olabileceği bulundu. 10 dakikalık egzersizin ardından, detaylı hafıza işlemeyi desteklediği bilinen hipokampus ve kortikal alanlar arasındaki iletişimin arttığı da gözlemlendi.

Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Çubuk krakerlerle ilgili ilginç araştırma! Uzunluğu yeme şeklini etkiliyor Haberi Görüntüle

HAFİF EGZERSİZLER DAHA ETKİLİ

Araştırma ekibi, yürüyüş ve yoga gibi kısa süreli stressiz, hafif egzersizlerin bile hafıza üzerinde önemli etkileri olabileceğini dile getiriyor. Çalışma, yüksek yoğunluklu egzersizin, gözlemledikleri bazı bilişsel faydaları baltalıyor gibi göründüğünü buldu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading